Foto PB

Noordwijk – De gemeenteraad heeft de sloop van de voormalige peuterspeelzaal Harlekijn dinsdagavond tijdens de raadsvergadering voorlopig voorkomen.

Op initiatief van VVD-raadslid Gerard Duijndam moet het college eerst laten weten, waarom dit pand na zeven jaar plotseling op stel en sprong gesloopt moet worden. Hij wees er op, dat mensen die nu al jaren antikraak in dat gebouw wonen, onlangs te horen hebben gekregen dat ze er vóór 1 maart uit moeten. Duijndam noemt dat ,,niet zo netjes.’’

Wethouder Theo Alkemade gaf aan, dat de onderhoudskosten voor dit pand hoog zijn. ,,Het pand is niet duurzaam te maken, sloop is beter.’’ De gemeenteraad wil de noodzaak voor de sloop eerst in een commissievergadering bespreken, voordat het pand alsnog tegen de grond kan gaan.

1 REACTIE

  1. Wat is er afgelopen jaren voor onderhoud aan gemaakt volgens wethouder Alkemade? Op hooguit normaal jaarlijks CV ketel onderhoud van 75 euro na wordt er bij zulke afbraakpanden (terecht) niets meer aan verspijkerd. Een beetje misplaatst mis argument van deze wethouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in