Universiteit Utrecht gaat onderzoek doen naar waterlijn op het strand

Noordwijk – Kustonderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben speciale palen neergezet met een houder voor smartphones. Op deze manier hopen ze meer te weten te komen over de waterlijn.

De palen zijn naar zee toe gericht. Het is de bedoeling dat strandwandelaars eerst een QR-code scannen, hun telefoon in de houder plaatsen en vervolgens een foto maken. Deze wordt dan naar de onderzoekers gestuurd. Als er maar genoeg mensen meedoen met dit citizen science project ontstaat zo een gedetailleerd beeld van de veranderingen van de waterlijn door de tijd heen.

Ook in andere landen staan inmiddels CoastSnap-palen: zo’n 200 palen verspreid over 20 landen.

5 REACTIES

  1. Met geld van de Clinton Foundation en Bill Gates om de stijgende zeespiegel te promoten. Ook al stijgt die niet door toedoen van de mens, het blijft zo lekker onder de aandacht om ‘ het verhaal’ hoog te houden. Het voordeel van een stijgende temparatuur is dat er weer bomen groeien op hoogtes waar eerst niets groeide. De aarde regelt zichzelf.

  2. Weer zo’ n pseudo-wetenschappelijk onderzoek. Waar halen ze zo’n idee weer vandaan? Het barst van de problemen in Nederland en wereldwijd, en dan gaat men ” de waterlijn” bestuderen. Ho….mijn waterlijn stijgt….ik ga snel naar het toilet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in