Foto Rob van Dullemen

Noordwijkerhout/Bollenstreek – De vaccinatielocatie bij NH Leeuwenhorst gaat op 15 augustus dicht. Dat meldt de GGD Hollands Midden. In de streek is inmiddels 54% van de inwoners eenmaal ingeënt tegen corona; 36% is volledig gevaccineerd.

De GGD gaat nu inzetten op fijnmazig vaccineren, ofwel het inenten van dak- en thuislozen, asielzoekers en arbeidsmigranten. Maar ook mensen met een migratie- en lage sociaaleconomische achtergrond. Dit vraagt om een aanpak op maat, waarbij de grote vaccinatielocaties niet meer nodig zijn. Die in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn blijven open tot het eind van het jaar, de overige vier in Hollands Midden sluiten. Daarvoor in de plaats komen mobiele teams die de wijk in gaan.

Voor arbeidsmigranten komen prikbussen op het terrein van de werkgevers. Zo gaat de bus in het weekend van 24 en 25 juli naar Hillegom. Daar worden dan onder anderen 150 medewerkers van kwekerij Ruigrok gevaccineerd.

6 REACTIES

  1. Coronabesmettingen gaan afgelopen week door het plafond, hoezo afschalen met vaccineren? Weer een verkeerde inschatting? Ik word moedeloos van dit soort beslissingen, rond de zomer zou iedereen ingeent zijn en konden we weer zonder maatregelen? Ik vind het een wanvertoning!

  2. Dit is slecht. Kies dan een klein zaaltje, met wat minder prikstations. Nu gaan mensen afhaken. Ondoordacht. Nu snap ik ook waarom wij geen afspraak meer konden maken voor 2 afspraken. Dit was dus eind juni al bekend. Penny wise pound foulish. Dus rijden we overal naar toe. Is geloof ik niet zo best voor milieu; stikstof of co2; zoiets toch. Vinden we het gek dat we afhaken bij de geloofwaardigheid van deze regering?:

  3. Alle 2e afspraken worden afgemaakt dan zit je al op 90% en dus is het niet druk genoeg meer je zult op 10% no shows uitkomen dus de campagne is dan al bijna klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in