Vaccinatielocatie NH Leeuwenhorst niet voor maart actief

Bollenstreek/Noordwijkerhout – De centrale coronavaccinatielocatie in NH Conference Centre Leeuwenhorst zal waarschijnlijk pas in maart kunnen starten.

Het congrescentrum wordt momenteel ingericht voor de vaccinatie van mobiele inwoners van de Duin- en Bollenstreek. Door het beperkte aantal beschikbare vaccins is de verwachting dat daar niet voor maart geprikt kan worden. Op 26 januari is de GGD gestart met het vaccineren van mobiele thuiswonende 90+’ers. Ouderen die niet-mobiel zijn worden gevaccineerd door de huisarts of, als zij in een instelling wonen, door de instellingsarts.

Burgemeester Arie van Erk meldde aan de Hillegomse gemeenteraad dat van de 770.000 inwoners in de regio Hollands Midden eind januari 4.847 mensen waren gevaccineerd tegen het coronavirus. Vaccinatie is altijd vrijwillig en gratis.

4 REACTIES

  1. En voor de duidelijkheid: wij, huisartsen, hebben op dit moment helaas nog geen vaccins om mensen thuis te prikken. We hebben nog geen idee wanneer en hoeveel vaccins we krijgen. Dus is het advies om indien mogelijk toch naar de GGD lokatie te gaan.

  2. Ik ben benieuwd hoe ver het begrip ‘vrijwillig’ reikt en nog stand houdt als je zonder vaxx wordt uitgesloten van alledaagse plekken. Als over enige tijd blijkt dat dit niet meer het geval is zal ik weer verwijzen naar dit bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in