Foto: Hilde Verweij

Bollenstreek – Een 77-jarige man is maandagochtend overleden kort nadat hij een coronavaccinatie had gekregen in Leeuwenhorst NH in Noordwijkerhout. De locatie zou maandag officieel worden geopend door de Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij, maar de feestelijke opening is afgeblazen. De GGD onderzoekt of de vaccinatie iets met het overlijden van de man te maken heeft. De priklocatie in Noordwijkerhout blijft gewoon open.

De 77-jarige man kwam maandagochtend een Pfizer-vaccinatie halen. Nadat hij geprikt was, moest hij een kwartier blijven zitten. Op advies van het RIVM moet iedereen die een vaccinatie krijgt toegediend na de prik een kwartier op de locatie blijven vanwege mogelijk heftige allergische reacties.

De man verliet na 15 minuten de locatie en werd onwel voor de deur. Hij is opgevangen door artsen van de GGD en meegenomen door de ambulance. De man overleed in het ziekenhuis. Het is onduidelijk waaraan de man is overleden. De GGD zoekt uit of de Pfizer-vaccinatie een rol heeft gespeeld.

Leeuwenhorst is maandag voor het eerst open als priklocatie. Vanaf vanochtend 8.00 uur zijn er vaccinaties gezet. De officiële opening door de burgemeester was gepland voor 11.00 uur, burgemeester Wendy Verkleij was al aanwezig. De medewerkers van de priklocatie zijn aangeslagen, zegt onze verslaggever, maar het vaccineren gaat gewoon door.

Bij de GGD Hollands Midden is geschokt gereageerd op het overlijden van een 77-jarige man vlak nadat hij een coronavaccinatie had gekregen. ‘Het is ongelofelijk heftig, zeker voor de nabestaanden’, zegt een woordvoerder. De man werd onwel bij de vaccinatielocatie in Noordwijkerhout. Er wordt onderzocht of de coronaprik een rol heeft gespeeld.

Het personeel van de prikstraat in Noordwijkerhout is bij elkaar gekomen na het overlijden van de man, maar is daarna weer aan het werk gegaan. Het bijwerkingencentrum Lareb en het LUMC onderzoeken of het overlijden het gevolg is van de vaccinatie.

De mensen in onderstaande tv-reportage wisten niet van de overleden man.