Teylingen – Wat de gemeente Teylingen betreft zijn de 36 zogenaamde Valentijnsafspraken tussen de vijf gemeenten in de Bollenstreek van de baan.

In 2013 hebben de vijf gemeenten afspraken gemaakt over samenwerking op verschillende gebieden. Sinds die tijd zijn de omstandigheden in de streek echter veranderd. Zo werken de ambtenaren van Hillegom, Lisse en Teylingen samen in HLT-verband, en gaan de gemeente Noordwijk en Noordwijkerhout fuseren.

Volgens wethouder Bas Brekelmans zal de gemeente Teylingen als gevolg van deze veranderingen geen energie meer steken in het nakomen van de Valentijnsafspraken.

3 REACTIES

  1. Het belang van de Bollenstreek staat blijkbaar niet voorop bij deze wethouder. Steunt de gemeenteraad van Teylingen deze uitspraak? En hoe zit dat in Lisse en Hillegom? Wordt het weer ieder voor zich in de Bollenstreek?

  2. Allemaal ego’s: Uiteindelijk krijgen wij toch een gemeente Bollenstreek HLT + Noordwijk. HLT is een gedrocht. Noordwijk en Noordwijkerhout nemen in ieder geval het juiste besluit om van 2 colleges van b&w en 2 gemeenteraden naar 1 college van b&w en 1 gemeenteraad te gaan. HLT het wordt eens tijd om ook eens te gaan denken aan een volledige fusie en niet alleen een ambtelijke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in