Van Afval Naar Grondstof

(archieffoto)

Noordwijk – De gemeenteraad staat later deze maand voor lastige keuzes. Volgens het landelijk ‘VANG’ beleid (Van Afval Naar Grondstof) mag de hoeveelheid restafval per persoon dit jaar maximaal 100 kilogram zijn. In Noordwijk is dat nu 156 kilo.

Een plan is opgesteld, hoe de inwoners beter kunnen scheiden. Het meest vergaande scenario kan er voor zorgen dat het aantal kilo’s restafval terug gaat naar 122 kilo per inwoner. Inwoners in rijtjeshuizen krijgen een extra minicontainer om daar hun oud papier en karton in te stoppen. Plastic afval kan gescheiden ingezameld worden met plastic zakken. Ook denkt het gemeentebestuur aan het uitbreiden van (het aantal) mini-milieuparkjes en de komst van tien Recyclezuilen, waar mensen hun oude mobieltjes, batterijen en lampjes in kunnen leveren.

De kosten voor al die initiatieven bedragen een slordige 1,6 miljoen euro. De eerste maatregelen moeten al in 2021 worden ingevoerd.

3 REACTIES

  1. En wat gaat dit weer kosten voor de mensen .Ik heb geen emmertje nodig want die staan nog in de schuur van 20 jaar geleden want als we het afval gingen scheiden zou alles goed koper worden .Dus niet het is in de jaren alleen maar duurder geworden .En nu komen ze weer met bakjes en plastic zakken wat zal het een zooitje worden op straat als het hard waait.Andere vuilnis bakken want meer landen leegt de bakken met een speciale wagen moet ook weer aan gekocht worden .En zo gaan de kosten weer om hoog maar hoe meer winst voor Meerlanden des te meer wordt er uit gekeerd met die aandelen vest zak broek zak .

  2. Wat ik heb begrepen is dat de keuze voor een kleine containertype voor een 1 -persoonshuishouden géén korting geeft, dat lijkt mij nogal schandalig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in