archieffoto Gat van Palace

Noordwijk – De omstreden vastgoedondernemer Ronnie van de Putte hoeft zijn grond in Noordwijk niet te leveren aan ontwikkelaar Adriaan van Erk Groep. Van de Putte verkocht zijn bezit in Noordwijk voor 60 miljoen euro, maar weigert te leveren omdat hij zegt dat er mondeling aanvullende afspraken zijn gemaakt die de Van Erk Groep niet nakomt. De rechter gaat hierin mee. De gemeente Noordwijk is ‘zeer teleurgesteld’ over het standpunt van de rechter.

De mondelinge afspraken gaan vooral over het meedelen in de winst die de ontwikkelaar maakt als de nu braakliggende stukken grond in Noordwijk worden bebouwd. Ook zou er nog 2,5 procent rente betaald moeten worden over de verkoopsom van 60 miljoen euro tot het moment dat alles op rekening staat van Van de Putte. En kosten die de omstreden vastgoedondernemer heeft gemaakt om alles rond te krijgen zouden vergoed moeten worden door de Van Erk Groep.

Deze aanvullende afspraken zijn nooit op papier gezet, maar zouden mondeling zijn overeengekomen tussen Jos van Erk van de ontwikkelaar en Van de Putte. Jos van Erk overleed in november vorig jaar op 84-jarige leeftijd. De rechter denkt dat deze afspraken inderdaad zijn gemaakt tussen de heren en daarom vindt hij ook dat Van de Putte in zijn recht staat door de grond niet te leveren.

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

13 REACTIES

 1. Zelfs de rechterlijke macht weet de krottenkoning om de tuin te leiden. Wat kan je dan nog verwachten van de rechtspraak in Nederland? Geen wonder dat de gemiddelde Nederlander steeds minder vertrouwen heeft in politiek en rechtstaat.

 2. En daar op het gemeente huis maar denken de strijd is gewonnen dus niet .liever een vogel in de hand dan 10 in de lucht .ze zijn vele malen linker dan op de Voorstraat.

 3. Een rechter die denkt dat er afspraken zijn gemaakt. Bizar!
  En zo blijft het Gat van Palace een monument voor het doorgeschoten liberalisme en het gebrek aan regie van vele generaties VVD politici.

 4. Waarom wordt ons altijd verteld dat als het om belangrijke zaken gaat je dit altijd op papier moet zetten!! Anders is het bewijs dat zo’n afspraak is gemaakt flinterdun. En wat gebeurt hier, een mondelinge overeenkomst is ook voor de rechtbank geloofwaardig. Kan het nog gekker?

 5. Van de Putte overlijdt eens. Tot die tijd zal hij gemeente Noordwijk dwars blijven zitten. Edoch, als hij zijn erfgenamen naar zijn karakter ” opgevoed en gevormd” heeft blijft deze soap doorgaan na zijn overlijden.

 6. Vies spelletje wat gemeente samen met ontwikkelaar Adriaantje van Erk speelde …

  Meer dan terecht dat v/d Putte in het gelijk is gesteld

 7. Wat fijn dat daar nog geen beton gestort gaat worden !!! De gemeente is teleurgesteld,nou ik niet.wat een armoedige bende is het daar !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in