archieffoto Gat van Palace

Noordwijk – Bever Holding, het bedrijf van Ronnie van de Putte, heeft 10 percelen in Noordwijk verkocht aan de Adriaan van Erk groep. Het gaat onder meer om het Vuurtorenplein en het Gat van Palace. Dat meldt het Financieele Dagblad. Het gaat om een bedrag van 60 miljoen. Bever Holding en Van Erk willen volgens het Financieele Dagblad geen commentaar geven. Op acht van de tien percelen heeft de gemeente Noordwijk het voorkeursrecht gemeenten gevestigd en dat betekent dat bij verkoop de grond eerst aan de gemeente moet worden aangeboden. Die kan daar dan zes weken over nadenken. Een hoogleraar meldt in het Financieel Dagblad dat er mogelijk sprake is van het onder druk zetten van de gemeente Noordwijk. Het Gat van Palace zou voor 32,5 miljoen verkocht zijn, het Vuurtorenplein voor 5 miljoen. Eerder werkte Bever samen met Reggeborgh. Dat bedrijf eiste eerder een miljoenenlening op met een executieveiling tot gevolg. Die veiling ging niet door omdat Van Erk een lening verstrekte.

Klik op de link hieronder voor het complete artikel

https://fd.nl/beurs/1411346/beursfonds-bever-verkoopt-noordwijkse-vastgoedportefeuille-voor-60-mln

9 REACTIES

  1. Van de regen in de drup ?
    Het lijkt me stug als die v.d.Putte en van Erk niet een truuk uithalen om de Gemeente buiten spel te zetten !

  2. Bouwen is nu veel te duur, vast weer een briljante interne belastingaftrektrucendoos wat ook “geleerden’ niet kunnen doorzien.

  3. Al heeft de gemeente Noordwijk voorkeursrecht zij kunnen van hun lang zal ze leven geen € 32,5 miljoen voor het Gat van Palace en € 5 miljoen voor het Vuurtorenplein betalen.Dus v.d. Putte kan verkopen aan wie hij wil.

  4. Vuurtorenplein is van de Gemeente Noordwijk, de winkeltjes zijn nu eigendom van de firma van Erk. Ik schat in dat daar voorlopig weer niks gaat gebeuren.

  5. Gemeente heeft mazzel de stoepen rond het gat van palace in eigendom te hebben, anders had hij er allang een (goed betaalde) parkeerplaats van gemaakt 🙂

  6. Kost maar 28 miljoen gelijk doen gemeente Noordwijk centen zat de ozb omhoog vuil verwerking omhoog en het kuuroord brengt ook zat op.

  7. Jammer, het is en was een plekje waar Noordwijkers elkaar treffen na een dagje winkelen. Door de opstuiving trekken mensen zich terug uit Noordwijk. Logisch je kijkt als toerist naar de opgespoten duinen. Ik ga liever voor het zelfde geld naar Katwijk of Bloemendaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in