Warmond – Op Nieuwjaarsdag werd het Nederlands Kampioenschap marathon verreden in Utrecht. Dit leverde een zilveren plak op voor Lisa van der Geest (WIJC en marathonploeg mkbasics.nl).  Zaterdag 6 januari was het weer ‘gewoon’ met de 10e wedstrijd om de KPN marathon Cup 2017-2018. Daarin eindigde van der Geest op de derde plaats.

Het NK was een wedstrijd met veel uitvallers, vooral door het zware en vuile ijs. De winst ging naar Irene Schouten van marathonploeg Royal A Ware die in de hele wedstrijd veel hulp had gekregen van haar ploeggenote Carien Kleibeuker. Schouten wist de wedstrijd in de eindsprint te winnen van Lisa van der Geest. Diezelfde sprintcapaciteiten had Schouten nodig in Heerenveen op 6 januari. In die wedstrijd moest zij afrekenen mat haar ploeggenote Marijke Groenewoud die debuteerde in de Topdivisie en net hersteld is van de ziekte van Pfeiffer. De wedstrijd op het snelle ijs in Thialf eindigde in een sprint. Lisa van der Geest was daarin de snelste van de rest. Iris van der Stelt finishte als 6e en houdt het oranje leiderspak.

Twee WIJC-ers Zuid-Hollands Kampioen

Drie leden van de Warmondse IJsclub stonden na afloop van hun Z-H kampioenschap op het podium.  Voor dit kampioenschap worden de snelst/beste rijders van het gewest uitgenodigd. Patricia Koot won in de vroege ochtend van zondag 7 januari tweemaal de 500m en werd op die afstand Zuid-Hollands kampioen bij de meisjes pupillen. Patricia ontving ook de wisselbokaal die sinds 1975 jaarlijks naar het snelste meisje van het ZHK gaat. Ria Visser was in 1975 de eerste die deze bokaal ontving. Bij de jongens pupillen eindigde Rens Vergeer op de ondankbare 4e plaats. Ondankbaar omdat in de eindscore er nog geen halve seconde verschil zat met nummer 3.

Bij de heren neo-senioren werd Kees Heemskerk kampioen van Zuid-Holland en stond zijn clubgenoot Sander van der Geer naast hem op de tweede plaats. Zij reden op zaterdag een 500 en een 1500 meter en zetten zich daar al stevig aan kop van het klassement. Op zondag werd het kampioenschap afgesloten met een 3000 meter. Voor het Z-H kampioenschap dames neo-senioren was Quinty Hogervorst (WIJC) uitgenodigd. Zij reed niet in de prijzen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in