Foto: schaatspeloton

Warmond – Niet alleen de Olympische Spelen gingen van start met mooie podiumplaatsen, ook in Nederland werd er hard en slim gereden. Na een uitstap naar de Weissensee in Oostenrijk, met een eerste plaats op het Open Nederlands Kampioenschap voor Lisa van der Geest (WIJC en marathonploeg mkbasics.nl) en een 2e plaats voor Iris van de Stelt (WIJC en marathonploeg mkbasiscs.nl) bij de Alternatieve Elfstedentocht, werd op vrijdag 9 februari weer een gewone competitiewedstrijd verreden. In Enschede werd de 13e wedstrijd in de KPN Marathon competitie een mooie prooi voor Iris van der Stelt die de winst opdroeg aan haar recent  overleden opa. Zij verstevigde hiermee haar leiderspositie in het klassement. Lisa van der Geest finishte als 6e en Anne Leltz als 31e. Leander van der Geest finishte bij de heren Topdivisie als 7e.

Op zaterdag 10 februari gingen de marathonrijders de strijd aan op ‘De Coolste Baan van Nederland’, een tijdelijke schaatsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar won Lisa van der Geest na rondenlang alleen gereden te hebben, werd Janneke Ensing tweede en won Lisa’s mkbasiscs-ploeggenote Manon Kamminga de sprint van de groep en werd daarmee 3e.

Iris van der Stelt werd 12e en voegde 14 punten aan haar klassement toe. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Van der Stelt een voorsprong van 48,3 punten op nummer twee van het klassement , Emma Engbers. Een overwinning levert 25,1 punt op. De volgende marathonwedstrijd, nummer 15, wordt in Tilburg verreden op 17 februari. De finale is op 3 maart in Amsterdam.

In Schaatshal Leiden reden de pupillen hun jaarlijkse District-kampioenschappen. Voor Patricia Koot (WIJC) resulteerde dat in een baanrecord over één ronde en de winst van dit kampioenschap. De afsluitende marathon die de pupillen reden schreef Patricia Koot ook op haar naam.

Rens Vergeer (WIJC), die vorig weekend zilver haalde in de baancompetitie in Den Haag, werd bij de jongens pupillen kampioen van KNSB District Sassenheim. Remco Langemaire (WIJC en de gewestelijke selectie), mocht deelnemen  aan het NK junioren Allround/Afstanden en Mass start op ijsbaan Twente in Enschede. Remco Langemaire is junior B en reed de  500m in 39.43, de 1000m in een persoonlijk record van 1.17.04 en ook de 1500m reed Remco in een nieuw PR: 1.58.07. Okke Mouwen (WIJC), junior C, verbeterde ook twee persoonlijke records tijdens een wedstrijd van Schaatscircuit.nl op 10 februari in Heerenveen. Op de 500m is zijn nieuwe PR  41.44, op de 1500m is zijn PR nu 2.08.88

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in