Sassenheim – Aan de start in de 12e wedstrijd om de KPN marathon Cup bij de dames Lisa van der Geest (WIJC en MKbasics.nl), die vorige week in Oostenrijk Nederlands Kampioen Alternatieve Elfstedentocht was geworden, en haar club- en marathonploeggenote Iris van der Stelt.
De wedstrijd werd in de eindsprint gewonnen door Margo van de Merwe (Sportvrouw.com-Monalyse) vóór Iris van der Stelt. Voordat de winnares bekend gemaakt kon worden, moest eerst de finishfoto bekeken worden. Met slechts een schaatspunt verschil, vierduizendste seconde, bleek Van de Merwe van Van der Stelt gewonnen te hebben. Die sprint kwam na een wedstrijd waarin de strijd tussen Elma de Vries en Lisa van der Geest om het oranje leiderspak belangrijk was. Maar uiteindelijk maakten zestien dames zich los van het peloton, zonder die twee kemphanen. De climax was vervolgens die massale eindsprint die met miniem verschil beslist werd.

In de strijd om het oranje leiderspak deed Elma de Vries goede zaken omdat zij de sprint van het peloton won en als 17e vier punten vergaarde, drie meer dan Lisa van der Geest die als 20e slechts één punt kreeg. Het verschil tussen De Vries en Van der Geest is nu 5 punten in het tussenklassement, met nog twee wedstrijden te gaan. (Foto: archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in