De nieuwe Trilokaal wethouder Heleen Hooij

Teylingen – Waarnemend D66-fractievoorzitter Bart van der Ploeg heeft zich verbaasd over de berichtgeving over Heleen Hooij, de nieuwe wethouder van Trilokaal in de gemeente Teylingen.

De gemeente verstuurde afgelopen vrijdagmiddag rond kwart over 12 namens Trilokaal een persbericht over wie de nieuwe kandidaat-wethouder was voor de lokale partij. Vlak daarvoor waren de gemeenteraadsleden ingeseind over de nieuwe wethouder. Ruim een uur daarvoor werd haar naam echter al in een bericht op Twitter en op de website van lokale omroep BO bekend gemaakt. Van der Ploeg vroeg zich woensdag tijdens de vergadering van het Presidium (fractievoorzitters) af hoe het kon dat de pers eerder op de hoogte was van de naam van de nieuwe wethouder dan de gemeenteraad. Hij wilde weten of dit gebruikelijk was.

Fractievoorzitter Frans van Swieten van Trilokaal was van mening dat de gang van zaken rond het versturen van het persbericht door de gemeente goed was verlopen, maar dat er volgens hem sprake was van een “lek bij de gemeente” waardoor media de naam van de nieuwe wethouder eerder toegespeeld hadden gekregen. De journalist van BO, die als toehoorder bij de vergadering van het Presidium aanwezig was, ging echter niet in op de opmerkingen over de berichtgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in