Vast percentage nieuwbouw moet betaalbaar worden

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders heeft hoge ambities, waar het gaat om de wensen voor meer sociale en betaalbare woningbouw. Het is nu echter nog steeds niet duidelijk, waar die vele honderden goedkope huur- en koopwoningen moeten komen.

Er is in Noordwijk een tekort van 700 betaalbare woningen, zo bleek dinsdagavond tijdens een presentatie voor de gemeenteraadsleden. Het college wil voor toekomstige bouwprojecten de eis stellen, dat voor maximaal 30% van die nieuwbouw het toptarief gevraagd kan worden. Dan zou minimaal 30% van de huizen moeten vallen onder sociale huur (tot 737 euro per maand), tenminste 20% middeldure huur (tussen 737 en 1.000 euro) en 20% middeldure koopwoningen (tussen 200.000 euro en 310.000 euro).

Veel gemeenteraadsleden waren ontevreden, dat ze niet uitgebreid over deze plannen konden discussiëren. Daarom wordt voorgesteld om de plannen alvast ‘ter visie te leggen’, zodat inwoners hierop kunnen reageren en in de tussentijd kunnen de politici tijdens een ingelaste rondetafelgesprek er uitgebreid over praten.

3 REACTIES

  1. De genoemde percentages en aantallen kloppen niet. Bij 30% sociale huurwoningen in nieuwbouwlocaties zullen de aantallen nooit kloppen en zal alleen de huidige vraag gedeeltelijk opgelost worden.
    Conclusie is dat de huidige collegepartijen niet geïnteresseerd zijn. Daarbij is het een visie voor de lade.

  2. Ja en als een woning stichting de goedkope huurwoningen die vrij komen gaat verkopen voor drie een halve ton en de huren van die huizen naar negenhonderd eur in de mnd dan kan je wel blijven bouwen .Dan blijf je een tekort houden .de mensen die alleen wonen worden allemaal aangeschreven om in een flat tegaan bij de oude sporthal .En dan gaan de huren gelijk om hoog en de huizen worden verkocht voor een dikke prijs wat een beleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in