Noordwijk – Bejaarde bewoners van het woonzorgcentrum Jeroen hoeven niet zelf hun stoepen sneeuwvrij te maken.

Dat liet wethouder Theo Alkemade dinsdagavond weten tijdens de gemeenteraadsvergadering, naar aanleiding van vragen door PUUR-fractievoorzitter Taetske Visser-Danser. Zij gaf aan, dat inwoners via het Fixi-meldpunt te horen hadden gekregen, dat bewoners het sneeuwvrij maken zelf moeten verzorgen.

Alkemade ontkende dit hartgrondig. Hij liet weten, dat de gemeente via vaste strooiroutes de strijd tegen gladheid aangaat, omdat daarbij zo efficiënt mogelijk gereden wordt. Volgens dit schema worden de doorgaande wegen als eerste gestrooid en komen de secundaire wegen, fietspaden en andere openbare verbindingen daarna aan bod.

5 REACTIES

  1. We hebben hier tien dagen met een berg sneeuw op het trottoir gezeten dus zeg niet dat ze dan gaan schoon maken het is van de zotte dat het plein bij het gemeentehuis wel werd schoon maakt en voor jeroen de stoep niet dat moesten we maar zelf doen en het gin toch dooien. Mnr Alkemade

  2. Het zou toch mooi zijn als er sneeuw ligt dat ook de bejaarden huizen werden mee genomen .En zeker de stoepen dat ze toch zonder te vallen hun rondje kunnen lopen .

  3. Ik had een verzoek naar fixi gestuurd of ze de stoep voor Huizen Jeroen in de Raadhuis straat misschien ook sneeuw vrij konden maken dan kunnen de bewoners weer even naar buiten voor een bootschap .Dat is toch niet teveel gevraagd of ze rond de bejaarden huizen even de stoep meenemen dit lijkt mijn heel normaal .Het antwoord was de bewoners van Noordwijk horen zelf de stoep schoon te maken .Dat weten de de ouderen in Noordwijk ook wel maar ze kunnen dat niet meer .En als laatste het gaat nu toch dooien ja als je maar lang genoeg wacht .Ik vind en meerdere mensen in Noordwijk dat de gemeente die taak heeft voor die mensen .Gr P wijnands

  4. De wethouder had met de sneeuw is een rondje Bollenstreek moeten maken dan had hij kunnen zien hoe ondermaats de sneeuwbestrijding in Noordwijk was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in