Veel belangstelling voor klein wonen in tiny house

Open dag bij tiny house in Noordwijk, eerder dit jaar (Foto Richard van Egmond)

Noordwijk – Hoe het is om te leven in een klein huis, een zogenoemd tiny house, konden belangstellenden zondag zelf ervaren aan de Hogeweg.

In het gebied waar in de toekomst Offem Zuid fase 4 gebouwd gaat worden staat midden in het groen het tiny house van Wendy van Leeuwen en Timothy Meaker. Piepklein, maar van alle gemakken voorzien en slim ingedeeld. Zij stelden hun woning enkele uren open voor publiek.

Vele belangstellenden kwamen erop af. Zij kregen een uitgebreide rondleiding en toelichting op de keuzes, de bouw, woon-ervaringen en de technische installaties.

4 REACTIES

  1. De gemeente noordwijk is hier niet voor geinteresserd. Zij wil alleen maar grote en dure huizen, zodat er meer te halen valt, en de sociale bouw uitvalt.

  2. Piet: Jouw opmerking verpest het nou juist voor de welwillenden. Als je begrijpt waar het over gaat zul je het verschil zien tussen een woonwagen of een tinyhousepark. Een tinyhouse maakt het verschil door zo duurzaam en zelfvoorzienend te zijn, hetzij in materiaalgebruik, regenwateropvang en zelf filteren tot drinkwater en zoveel mogelijk zonnepanelen. Een zelfreinigend riool.etc. een kampbewoner interesseert het allemaal niks..die trekt het liefst stroom van een lantaarnpaal voor een tv van 2 meter. En toch vallen ze juridisch in hetzelfde straatje. Verdiep je eens in de verschillen, alles staat op hun site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in