Maandagsewetering bestemd voor vrachtwagenverkeer.Foto Google Streetview

Noordwijkerhout – Bewoners aan de Sperwerkroft, die last hebben van geluidsoverlast van het verkeer, het verwaarloosde groen en verdwenen speelplekken, moeten hier mee leren leven. 

Raadslid Van Haaster (CDA) kaartte deze punten donderdagavond aan tijdens de vergadering van de commissie Ruimte. Maar wethouder Theo Alkemade liet weten, dat er weinig zal veranderen. Het vrachtwagenverkeer blijft door de Maandagsewetering rijden, omdat dit een ontsluitingsweg binnen de bebouwde kom is. ,,Weren van vrachtverkeer leidt tot meer overlast in woonstraten, zoals de Kerkstraat.’’ 

Het speeltoestel aan de Sperwerkroft is ‘uit veiligheidsoverwegingen’ verwijderd. Alkemade: ,,Op twee minuten lopen is aan de Pilarenlaan de Victorschool. Door kinderen kan gespeeld worden in die toestellen. Begin volgend jaar zal de speelplek worden aangepast in overleg met omwonenden.’’

4 REACTIES

  1. Fijn dat de buurt word gehoord 😡…de hele wijk is opgeknapt, straten liggen er weer netjes bij maar verpauperd weer door al het onkruid. Speelplein victorschool is afgesloten als de school dicht is. En er zitten veel hangjongeren.
    De maandagsewetering geeft veel overlast maar de pilarenlaan word ook als circuit gebruikt. Op dat kleine stukje tot de vomar presteren ze het om vol gas te gaan. Een verkeersdrempel in het midden zou wenselijk zijn…ik kan nog veel meer opnoemen maar dat is zonde van mijn tijd want we worden toch niet gehoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in