Lisse – Omwonenden en ondernemers uitten woensdag in de raadscommissie hun kritiek op het plan van het college om leegstaande kantoorpanden in te zetten als huisvesting voor arbeidsmigranten.

Dit maakt het mogelijk dat 36 tijdelijke arbeidskrachten gehuisvest kunnen worden aan de Heereweg 333 en hier zijn verschillende omwonenden niet over te spreken. Zo willen de eigenaren van Heereweg 331 op hun locatie 27 tot 30 nieuwe starterswoningen realiseren in de toekomst, maar gaven tijdens de vergadering aan dit plan te heroverwegen als er in het nabijgelegen pand arbeidsmigranten gevestigd zullen worden. Ook de eigenaar van het Functioneel Neurologisch Instituut, dat is gevestigd op de begane grond van Heereweg 333 gaf aan boos te zijn. Zeven families woonachtig aan de Heereweg en Poellaan vroegen in een brief aan de gemeenteraad een negatief advies te geven over de nieuwe beleidsregel.

Donderdag 5 november bespreekt de gemeenteraad het plan om lege kantoorpanden in te zetten als huisvesting voor arbeidsmigranten. Eerder was dit niet mogelijk, omdat zij het bestemmingsplan ‘bedrijventerreinen’ hebben. De raad kan dan eventueel wensen en bedenkingen inbrengen.

1 REACTIE

  1. Hoe welkom zullen deze mensen zich voelen als ze kennis nemen van deze bedenkingen?
    We hebben de arbeidsmigranten hard nodig maar ze een plek geven om uit te rusten, te leven, is dat teveel gevraagd? Moeten ze naar de Noord Oostpolder om te wonen? Of mogen ze pas in onze schuren slapen als ze op een ezel aan komen rijden met hun zwangere vrouw?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in