Veel kritiek op plan Julianahof

Het Julianahofje

Noordwijk – Het komt niet vaak voor, dat een bouwplan voor onder meer sociale huizen zoveel weerstand oplevert bij omwonenden. Dinsdagavond spraken maar liefst acht mensen in bij de gemeenteraad over het plan Julianahof om hun zorgen te uiten over zaken als verkeerstoename, de omvang van de bebouwing en de mogelijkheid dat grondwater overlast kan zorgen.

Een van die insprekers, Peter Falk, opperde dat de gemeente haar bouwbeleid compleet moet herzien en dat er in de toekomst alleen nog nieuwe huizen mogen komen op plekken waar nu huizen staan. ,,Laat groen ook groen.’’ Wethouder Theo Alkemade liet weten, dat het college de bouwplannen van Van Rijn Bouw met de Noordwijkse Woningstichting steunt en dat het plan voldoet aan de voorwaarden, die door de gemeenteraad zijn gesteld. Een pleidooi door ’s Heeren Loo om eenrichtingenverkeer in te voeren, ziet Alkemade niet zitten: ,,Dan wordt er harder gereden, dan bij tweerichtingenverkeer.’’
Wel zegde de wethouder toe, dat er nog een extra inspraakronde komt voor inwoners.

De raad bepaalt later deze maand, hoe het nu verder moet met het bouwplan. Meerdere partijen uitten al kritiek, zoals raadslid Hans Knapp (VVD): ,,Dit plan heeft absoluut geen draagvlak bij de bewoners. De trein dendert maar voort. Van het draagvlak is niets terechtgekomen, terwijl dat het uitgangspunt is van het beleid van deze coalitie.’’

3 REACTIES

  1. Is het nog steeds niet duidelijk!!!!?????. Dit college moet zo snel als mogelijk het veld ruimen. Toont geen enkele daadkracht op ALLE FRONTEN. ONDESKUNDIGHEID TROEF!!!

  2. Ondanks alle beloftes van de gemeente over bewonersparticipatie en -inspraak, volhardt de gemeente gewoon in een-tweetjes met bouwbedrijven om zoveel mogelijk te bouwen daar waar ze kunnen verdichten. Leefbaarheid, ook voor de nieuwe bewoners is ondergeschikt.
    Wanneer gaat de politiek zich nu eens echt tot bewoners richten buiten verkiezingstijd?

  3. Is er nog democratie in Noordwijk het lijkt van niet deze mensen zijn niet tegen huizen bouw maar wel tegen het verkeersbeleid van deze gemeente .Het plan is goed dus het gaat door maar zo gaan we niet met elkaar om .In een …. democratie Heren wethouders want denk nou maar niet dat jullie het weten want ze zijn bij de gemeente al jaren bezig met een circulatie plan wat al kapitalen ge kost heeft .En er is nog geen besluit genomen hier over Ik denk dat de burgers die in zo n wijk wonen het beter zien dan iemand die daar even komt kijken .
    .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in