In juli stond de bus in Hillegom, vanaf zaterdag elke zaterdag in Lisse; mét beveiliger (foto Sven van der Vlugt)

Hillegom – Bij Ruigrok Productie in Hillegom zijn zaterdag arbeidsmigranten door de GGD gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat gebeurde in een speciale prikbus.

Er is nagedacht over het proces om zoveel mogelijk arbeidsmigranten te kunnen vaccineren. Zo worden de werknemers vanuit de Bollenstreek opgehaald om de prik te kunnen halen en ontvangen zij het gele vaccinatieboekje waar de vaccinatie in staat. Uiteraard gaat het om vrijwillige deelname. Tot nu toe zijn er 370 aanmeldingen. Zaterdag werden er zo’n 150 mensen geprikt, de rest volgt binnenkort.

De GGD wil de komende tijd nog een aantal keer de prikbus laten komen in de Bollenstreek. Zo staat de bus volgende week in Noordwijkerhout bij NWH jobs.

5 REACTIES

 1. Het gros doet het alleen omdat ze bang zijn dat ze niet meer terug naar hun thuisland kunnen reizen anders hadden ze het allang laten doen. Zeker de helft van de ‘geprikten’ is banger voor de maatregelen en het gezeik dan voor corona zelf. En dat is gezien wat iedereen inmiddels weet volledig terecht.

  • Beste Fred, alle lezers weten inmiddels al geruime tijd dat jij voor het grootste deel alles ontkent wat maar met corona te maken heeft, alleen het woord”corona” werkt bij jou als een rode lap op een stier. Wat je nog steeds niet door hebt, is dat jij, door jouw opstelling en felle reacties , mensen die aanwijsbaar door corona hun geliefden zijn verloren, ontzettend veel pijn doet. Maar ook dat schijnt je totaal niet te interesseren. Jammer…….

   • Ik ontken niet alles..praat even lekker voor jezelf. Precies alle genomen maatregelen zijn onzinnig en de goeie zoals ventilatie worden niet ingevoerd. Cijfers worden gemanipuleerd, men wordt van de wijs gebracht, elke dag elke minuut elke media van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond wordt het gehele corona tot in den strot geduwd met cijfers die niemand interesseert en ook weinig zeggen. Er zijn aan corona lamg niet zoveel dodrn gevallen als bij een normale griepgolf…moet ik het blijven herhalen? Je wilt dat ik ermee stop maar die media mag er van jou wel mee blijven doorgaan. Je wilt niet anders horen, na 12x ga je het zelf geloven als een religie op zich.

   • Lees nu eens goed wat ik zeg, “groot deel” is niet alles, media mag van mij ook stoppen, maar aantal doden wordt niet gemanipuleerd, zou willen dat het anders was!

    • Nogmaals, velen kennen het verschil niet tussen overleden ‘aan’ of ‘met’ corona. Nabestaanden krijgen zelfs geld aangeboden als ze ‘overleden aan corona’ in de akte laten opnemen. Kennis van mij kreeg 1000 euro aangeboden. En kijken we naar het aantal doden of naar het mortaliteitscijfer? Het aantal doden is nog lager dan de griep, dit virus is zo dodelijk dat 98% van de ‘besmettelijken” zich moeten laten testen om te weten of ze het wel hebben. Als iedereen stopt met het nieuws volgen is het hele circus meteen voorbij en zou niemand het erover hebben. Het gaat alleen om nog meer macht en controle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in