Veel vragen over warmtepilot Kagerbuurt

Sassenheim – Als de woningen in de Kagerbuurt in Sassenheim worden afgekoppeld van het aardgasnet, zullen huishoudens tussen de 400 en 600 euro per jaar meer kwijt zijn aan verwarming. Dat bedrag kan in sommige gevallen zelfs oplopen naar 1000 euro per jaar.

Deze bedragen zijn huishoudens extra kwijt aan verwarming als er geen subsidie wordt verstrekt voor het afkoppelen van de woningen in de Kagerbuurt. Dit werd maandag duidelijk tijdens een presentatie voor de raadsleden in Teylingen. Omdat er de komende jaren de nodige werkzaamheden zullen plaatsvinden aan woningen en straten in deze Sassemse buurt kijken onder andere de gemeente Teylingen en wooncorporatie Stek of het mogelijk is om tegelijkertijd de woningen aardgasvrij te maken. In plaats daarvan zou eventueel onder meer een warmtenet aangelegd kunnen worden. Voor dit soort projecten is door het Rijk subsidie beschikbaar gesteld, maar het is nog onbekend of een pilot in de Kagerbuurt in aanmerking kan komen voor deze subsidie. Indien dat het geval is, zullen de extra kosten voor de bewoners van de woningen beperkt kunnen blijven.

Bij de Teylingse raadsleden bestaan echter nog veel vragen over een eventuele pilot in de Sassemse Kagerbuurt. Zo noemt CDA-fractievoorzitter Reny Wietsma het hele plan “prematuur” en heeft zij ook gemerkt dat de bewoners nog niet bij het plan betrokken zijn.

2 REACTIES

  1. Plus huisverbouwen voor warmtepomp oid .Ook heeft men het alleen over verwarmen maar warm water voor douchen of bad komt er ook nog elektrisch bij .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in