Foto: Christie's International Real Estate

Noordwijk – Oud-voetballer Dirk Kuijt heeft zijn villa aan de Rembrandtweg in Noordwijk te koop gezet voor 6,9 miljoen euro. Dat is inclusief het veelbesproken kunstgrasvoetbalveld in zijn achtertuin. Het voetbalveld was in 2015 onderwerp van een politieke discussie. Voor het veldje waren duinen verwijderd die juist in villawijk de Zuid bewaard moeten blijven. Natuurorganisaties wezen de gemeente op het verwijderen van dit waardevolle duin. De discussie werd beslecht door Kuijt een vergunning voor het voetbalveld te geven voor een periode van tien jaar. Navraag bij de gemeente leert dat deze vergunning als zakelijk recht overgaat op de nieuwe eigenaar. Een koper mag tot 2025 een balletje trappen op het veld, daarna moet hij het verwijderen.

Klik hier op meer details over het huis.

2 REACTIES

  1. Dus je pikt een stuk grond in en het recht op gebruik gaat dan gewoon over op de nieuwe eigenaar ? Hoe ga je zoiets uitleggen aan de mensen in de Grashoek ?

  2. Het is geen pikken. Het was en is zijn grond. Het heeft alleen geen pas om natuur te slopen voor een voetbalveld.
    In de Grashoek speelt een andere discussie. Die grond is niet van de bewoners en die willen het kopen, maar geen marktconforme prijs betalen. Dit om allerlei redenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in