Bollenstreek – Door de hoge gasprijzen zoeken mensen naar andere manieren om hun huis en werkplek te verwarmen. Ondanks het nadelige effect voor het milieu, gaan toch op veel plekken de houtkachel en de open haard weer aan. Brandweer Nederland roept op om de schoorsteen altijd tijdig (voorafgaand aan het stookseizoen) en vakkundig te laten vegen. Het risico op schoorsteenbrand – nu al de hoofdoorzaak van 1 op de 3 woningbranden – neemt door de ontwikkeling van binnen hout stoken, enorm toe.

Brandweercommandant Carolien Angevaren spreekt namens Brandweer Nederland: “We krijgen veel vragen over de veiligheid van olie- en petroleumkachels en het aansteken van kaarsen in huis. Het gaat dan om brandveiligheid maar ook om gezondheidsrisico’s die kunnen optreden bij het inademen van rook en fijnstof. Dat is niet gezond en daarnaast is er ook het risico op koolmonoxidevergiftiging bij een onvolledige of slechte verbranding.”

3 REACTIES

  1. Het is diep treurig dat het zover is gekomen in Nederland, we hebben jaren lang ons gas voor
    een prikkie verkocht aan het buitenland met dank aan de gevestigde politieke partijen en de NAM.

  2. En de Russen ( Gazprom) zijn al voor 25% eigenaar van de meeste gasvelden uit de Noordzee. We gebruiken nu evengoed Russisch gas maar het wordt nu eerst door andere landen gekocht en gaat via een financieële omweg en voor 8x te duur evengoed naar ons. En de media maar brullen. https://lc.nl/economie/Duits-energiebedrijf-Wintershall-behoudt-Russische-projecten-27643836.html
    https://www.ftm.nl/artikelen/licenties-ons-noordzee-gas-in-handen-van-gazproms-wintershall

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in