Noordwijk – De veiling van 6 percelen van Bever Holding, een bedrijf gerelateerd aan Ronnie van de Putte, gaat niet door. Dat laten B & W aan de gemeenteraad weten. Waarom de veiling niet doorgaat, wordt niet uitgelegd. Geïnteresseerden konden voor 22 november een onderhands bod uitbrengen op onder meer het Gat van Palace en grond aan de Zeereep. De veiling zou 7 december plaats vinden. De gemeente heeft op een aantal van de te veilen percelen de Wet Voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard waardoor bij verkoop gronden altijd als eerste aan de gemeente moeten worden aangeboden. Dat recht blijft van toepassing. Als een derde de gronden wil kopen en de gemeente denkt dat het een betrouwbare partij is dan kan de gemeente deze verkoop wel door laten gaan. Wat nu met de percelen gaat gebeuren is onbekend. Het verleden leert dat het meestal helemaal niets is.

7 REACTIES

 1. wees eerlijk, als er wel wat zou gebeuren wordt het ook gelijk vol gebouwd. appartementen, hotels, restaurants, veel beton. wat begon als verpauperde panden zijn nu meestal braakliggende terreinen die de kleinschaligheid van ons dorp verder niet aantasten. wat mij betreft gebeurt er nog heel lang helemaal niets. veel projectontwikkeling is niet goed voor noordwijk als kustdorp.

 2. Wat een grote mond bij die gemeente nu kan de ozb ook wel naar beneden . Kunnen jullie van der Putten niet in dienst nemen want die is linker als wat er nu zit in dat gemeente huis.Liever een vogel in je hand dan tien in de lucht. Wat een groot spraak wij bieden wel je kan makkelijk bieden met andermans geld.

 3. Jammer dat de gemeente geen project ontwikkelaartje en
  geen makelaartje kan spelen met het geld van de burgers,
  wel makkelijk als je een bult valt hoef je het niet uit eigen
  zak te betalen !

 4. Wat er gebeurt als een gemeente wél projectontwikkelaartje en makelaartje gaat spelen zie je bijvoorbeeld in Katwijk. Daar géén verpauperde panden, open plekken en haveloze doorkijkjes. Het mag hier best wel wat minder liberaal, met meer regie en grip op de zaak.

 5. Maar dan moet je wel mensen met kennis aan trekken .En die verstand van zaken hebben en daar twijfel ik een betje aan .Een gemeenten is een groot bedrijf daar kan je niet zomaar aan leken over laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in