Marcel Ijzendoorn tijdens Velsen - SJC (foto: Johanna Oskam).

Noordwijk – SJC heeft maar kort mogen genieten van de eerste plek in de Vierde Divisie zondag. RKVV Velsen was verrassend te sterk voor de Noordwijkers: 4-1.

Na de overwinning op Westerbork ging SJC de week in als koploper. Velsen had zich daarop voorbereid en startte vanaf het begin van de wedstrijd behoorlijk fel. Dit betaalde zich ook uit voor de thuisploeg: na drie minuten lag de bal al in het net van keeper Lex Hoogervorst, uit een corner.

Na deze vroege openingstreffer was SJC nog steeds niet wakker. Nadat een kans van Tom Duindam was gestopt door keeper Profijt, werd in de 12e minuut al de 2-0 gescoord. Echter moest de gifbeker in de openingsfase helemaal leeg voor SJC: een inzet uit de corner werd door Velsen van de lijn gehaald, waarna Abdelmajid Bouali in de negentiende minuut tekende voor de 3-0.

Om de eerste helft nog doelpuntrijker te maken, deed SJC eindelijk iets terug in de dertigste minuut. Timo Ruigerok scoorde de 3-1. Met deze score gingen de ploegen ook de rust in.

Na rust gebeurde er weinig, totdat keeper Profijt niet verder kon. Hij werd gewisseld voor Dennis Flecken, die vervolgens goed redde op een inzet van Tom Duindam in de 81e minuut. Toen voor SJC al duidelijk werd dat er geen punten mee naar Noordwijk gingen, maakte Velsen in blessuretijd ook nog de 4-1.

SJC was echter niet de enige lijstaanvoerder die onderuit ging: medekoploper HBS verloor met maar liefst 0-4 van Rohda Raalte. RKAVV won wel, waardoor zij zich nu de nieuwe nummer één mogen noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in