Ventoux Marines speedmarsen Mont Ventoux voor stichting ALS: ‘Edje, deze is voor jou’

Bollenstreek – Ter nagedachtenis aan Ed van Heeswijk is een groep oud-mariniers uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk in actie gekomen voor de ziekte ALS. In een speedmars, een militaire term voor een snelle verplaatsing te voet door een legereenheid, is het team de bekende Franse berg de Mont Ventoux beklommen. De Ventoux Marines hebben nu ruim 48.155,- euro opgehaald voor de stichting ALS, het doelbedrag was 19.500 euro.

Leon van Leeuwen van de Ventoux Marines was één van de mariniers die donderdag de berg heeft beklommen. ‘De beklimming was ontzettend indrukwekkend, het is een mythische berg met stukken erbij met een stijging van meer dan 12%’. Volgens Van Leeuwen zorgden de andere deelnemers en de mensen langs de kant ervoor dat het zo veel makkelijker was dan eerder gedacht. ‘De samenhorigheid onder de deelnemers is niet te beschrijven, dat geeft zo’n ontzettende kracht’.

De Ventoux Marines op weg naar de top

Door de organisatie was besloten dat het laatste stuk naar de top niet beklommen mocht worden. Er was veel wind en dichte mist, legt Van Leeuwen uit. Het team vond dit ontzettend jammer, ze hebben hard getraind met als einddoel de top behalen en natuurlijk geld inzamelen voor stichting ALS. ‘Op 4 kilometer voor de top eindigde het helaas, niet alleen voor ons maar voor elke deelnemer’, zegt de oud-marinier met wat teleurstelling. Het team respecteert de beslissing van de organisatie, maar het bleef toch knagen.

Het team, met de dochter van Ed van Heeswijk, heeft de top alsnog beklommen, al was het een dag later. Vrijdagochtend hebben de Ventoux Marines de top bereikt van de Mont Ventoux met een helder blauwe lucht en veel ontlading en emotie. ‘Edje, deze is voor jou’, roepen de mannen naar boven terwijl ze elkaar omhelzen. De prestatie zorgt ervoor dat de oud-mariniers uit de Bollenstreek nu al ruim 48.155,- euro hebben opgehaald voor stichting ALS.

Het team na een training in januari 2022

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Het totale bedrag wat is opgehaald met Tour du ALS staat nu op ruim 1,6 miljoen euro.

De video waarop de Ventoux Marines de top van de Mont Ventoux bereiken is te zien via de volgende video: https://www.facebook.com/watch/?v=1167366833831882

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in