Verbod op carbidschieten

Noordwijk – In het buitengebied van Noordwijk en Noordwijkerhout hebben zo’n twintig groepen mensen al tientallen jaren een traditie van carbidschieten tijdens de jaarwisseling.

Maar de gemeenteraad heeft hier dinsdagavond een streep door getrokken. Een voorstel van Lijst Salman Noordwijk om deze traditie toe te staan voor de mensen, die al veel ervaring hebben met carbidschieten, werd verworpen. Vijftien van de 27 raadsleden lieten zich overtuigen door burgemeester Wendy Verkleij, die stelde: ,,Er zijn bijna geen evenementen. Carbidschieten kan grote groepen van de bevolking aantrekken; mensen willen wat beleven. Er kan een wildgroei ontstaan van mensen die totaal geen kaas hebben gegeten van carbidschieten.’’

Het verbod op carbidschieten is nu al in de APV (algemene plaatselijke verordening) geregeld. Alleen werd hier nooit op gehandhaafd. Omdat het amendement niet is aangenomen, mag er geen carbid geschoten worden rond de aankomende jaarwisseling. Het vuurwerk afschieten is dan ook verboden.

2 REACTIES

  1. En wie gaat dit handhaven jullie kunnen beter het harde rijden in het dorp aanpakken waar is de politie Doe hier iets aan .allemaal regels hier voor daar voor maar er wordt negen gehandhaafd..Het begint aardig op een vrij staat gelijken .Het recht van de sterkste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in