‘Verbonden partijen’ moeten bijchippen

Foto PB

Hillegom – De komende jaren staan er financieel donkere wolken aan de horizon. De pijn van bezuinigen moet niet alleen door de gemeente Hillegom worden gedragen, zo vinden de raadsleden.

Daarom heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen, waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen om zogeheten ‘verbonden partijen’ ook financieel een duit in het zakje te laten doen. Tussen 2022 en 2024 krijgt Hillegom een jaarlijks tekort van zo’n drie tot negen ton. De uitgaven aan de verbonden partijen, zoals de ISD, Holland Rijnland en de Omgevingsdienst West-Holland kosten jaarlijks 28 miljoen euro; meer dan de helft van de jaarlijkse lasten van Hillegom.

,,Van verbonden partijen mag net zo goed een inspanning tot bezuiniging verwacht worden’’, zo liet raadslid Kees Langeveld (CDA) namens alle partijen weten. Het college moet hierover in gesprek gaan met de andere instanties. Burgemeester Arie van Erk zegde toe, dit gesprek aan te gaan. ‘Met 1% minder kosten gemiddeld kun je al 280.000 euro bezuinigen’, sprak hij hoopvol uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in