Verdachte van explosie Sassenheim blijft vast

Sassenheim – De verdachte van de ontploffing in de Westerstraat in Sassenheim, Mitchell F., wordt niet voorlopig vrijgelaten. Dat heeft de Haagse rechtbank donderdag bepaald. De rechter stelde dat er ’stevige verdenkingen’ zijn tegen de man, die bleef ontkennen. De oorzaak van de explosie is niet bekend.

Op maandagmiddag 10 mei was er in een portiek in de Westerstraat een harde knal, gevolgd door vuur en vlammen. Bewoners werden geëvacueerd, de schade aan sommige woningen was groot. Er vielen geen gewonden. De explosie vond plaats in het huis waar Mitchell F. (33) volgens eigen zeggen net aan het koken was. Toen hij naar buiten was gevlucht, zag hij een deel van de voorgevel op straat liggen. In het huis van verdachte werden gasflessen, spuitbussen en brandversnellers gevonden. Volgens een psychologisch rapport was de man op 10 mei psychotisch en schizofreen. Zijn advocaat, die vrijlating vroeg, meent dat F. stabieler is geworden door medicijnen.

De rechter ging niet mee in het verzoek. Hoewel de technische oorzaak niet werd gevonden, blijven de ’stevige verdenkingen’. De rechtszaak wordt op 11 november voortgezet. (bron Leidsch Dagblad)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in