Sassenheim – Bewoners van de Postwijk in Sassenheim zijn verdeeld over de Hoogvliet-supermarkt in hun wijk.

Tot enkele jaren geleden was de Hoogvliet-supermarkt gevestigd aan het Hortusplein in Sassenheim. Omdat er voor dat gebied nieuwbouwplannen werden ontwikkeld door zowel Hoogvliet als Woonstichting Vooruitgang, verhuisde de supermarkt tijdelijk naar een leegstaand bedrijfspand aan de Koetsiersweg in de Postwijk. Dit in afwachting van de geplande nieuwbouw. De gemeente verstrekte daarvoor een tijdelijke omgevingsvergunning voor vijf jaar. Deze loopt in 2020 af. Daarna zou het bedrijfspand waar Hoogvliet nu tijdelijk in gevestigd is worden gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Tot nu toe blijft de geplande nieuwbouw van de supermarkt aan het Hortusplein echter uit.

Vorig jaar hielden enkele bewoners van de Postwijk een pleidooi bij de gemeente Teylingen om de vestiging van Hoogvliet in hun wijk te behouden. Zij vinden dat de supermarkt daar in een behoefte voorziet. Dat pleidooi werd ondersteund door vele handtekeningen van wijkbewoners. Afgelopen dinsdagavond kwamen echter enkele bewoners van de nabij de supermarkt gelegen Zwaan, die daar in 2016 zijn komen wonen, inspreken bij de raadscommissie Ruimte omdat zij de nodige overlast ondervinden van de supermarkt. Zo zijn er onder andere de nodige verkeers- en parkeerproblemen als gevolg van de vestiging van de supermarkt bij hun woningen. Ook zou er overlast zijn van criminaliteit door jongeren en zwervers, aldus de bewoners van de Zwaan. Zij willen niet dat de gemeente de tijdelijke omgevingsvergunning voor de supermarkt verlengt met nog eens drie jaar.

Volgens de gemeente is het echter de bedoeling dat de Hoogvliet-supermarkt aan de Koetsiersweg blijft totdat de nieuwbouw aan het Hortusplein klaar is. Naar verwachting is dat eind 2022/begin 2023. Daarna moeten er op de locatie aan de Koetsiersweg woningen komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in