Voorhout – Het college van B&W van de gemeente Teylingen kan de plannen voor de ruïne van Teylingen op de grens van Voorhout en Sassenheim verder uitwerken.

De raadscommissie Welzijn had maandag volop lof voor de plannen die B&W hebben opgesteld voor de ruïne en het gebied daar omheen. Men wil dat er meer ‘reuring’ komt bij de ruïne en dat er meer evenementen worden georganiseerd. Zo kunnen er culturele manifestaties worden gehouden. Daarnaast moet er ook aandacht zijn voor de historie van de ruïne en de Bollenstreek.

De commissie wil daarbij wel dat de ruïne geen “internationale attractie” wordt en niet uitgroeit “tot een circus”. Lisa Weijts (GroenLinks) pleitte er nadrukkelijk voor dat alles kleinschalig moet blijven. Dit tot ongenoegen van inspreker Alfred Pop, die namens de Stichting Oud Sassenheim en het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek liet weten dat alleen een grootschalige ontwikkeling van en bij de ruïne levensvatbaar is. “Dit project overstijgt Teylingen”, is de mening van beide organisaties. De commissieleden gingen echter niet mee in zijn betoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in