Vosse- en Weerlanerpolder (Foto Zuid-Hollands Landschap)

Hillegom – De vereniging Behoud de Polders blijft zich grote zorgen maken over de vogelstand in de Vosse- en Weerlaner Polder.

Volgens de vereniging is het aantal weidevogels in vijf jaar afgenomen met 83%. Dit zou vooral te maken hebben met de recreatieve openstelling van de polder. In een open brief aan de gemeente Hillegom vraagt Behoud de Polders om maatregelen. Zo zouden één of meer plasdrasgebieden moeten worden aangelegd, moeten verstorende planten worden bestreden en zouden het beheerpad en het fietspad in de broedtijd dicht moeten. Ook wil de vereniging het Struinpad dat dwars door het vogelgebied is aangelegd, opheffen. Tenslotte is de komst van een manege in de polder de vereniging een doorn in het oog.

In het verleden protesteerde de vereniging tegen de recreatieve functie van de polder. Toen trok de gemeente Hillegom aan het langste eind. (foto Zuid-Hollands Landschap)

1 REACTIE

  1. Heeft de vereniging ook geconstateerd wat er met die 83% verdwenen weidevogels is gebeurd? Zijn ze dood of gewoon naar een ander drassig gebied vertrokken? Kom op zeg, wat een flauwe kul allemaal. Lastig he, gewoon je verlies nemen en een ander speeltje zoeken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in