Ontwerp van de nieuwe Schelft.

Noordwijkerhout – Carnavalsvereniging de Kaninefaaten, toneelvereniging ODI, muziekvereniging de Harpe Davids en badmintonklub Noordwijkerhout hebben met ‘stijgende verbazing, groeiende ergernis en diepe teleurstelling’ de brief van B & W van Noordwijk aan de gemeenteraad gelezen waarin wordt voorgesteld om nieuwe onderzoeken te doen naar een nieuwe Schelft. B & W willen dat onder meer doen vanwege de stijgende bouwkosten. Herbouw van de Schelft en zwembad kost zo’n 21 miljoen euro en waarschijnlijk meer.

De verenigingen stellen dat er na de brand intensief overleg is geweest met de betrokken verenigingen. In november 2021 is er door de raad budget vast gesteld. Er is een voorlopig ontwerp van een architect. De verenigingen stellen daarom: aan de slag. Door deze nieuwe stap van B & W ontstaat vertraging en lopen kosten nog meer op. Bovendien wordt wat eerder overlegd is met alle betrokkenen op deze manier van tafel geveegd. Ook zijn de verenigingen bang dat het verzekeringsgeld van de Schelft straks voor iets anders wordt gebruikt.

De verenigingen willen dat de gemeenteraad ingrijpt. Die hebben zich volgens de verenigingen uitgesproken over herbouw en daar moeten ze zich aan houden. ‘Ook de inwoners van Noordwijkerhout hebben recht op adequate gemeenschapsvoorzieningen’, stellen ze in hun brief aan de gemeenteraad.

6 REACTIES

 1. Pure vertragingstactiek dat doen ze met sociale woningbouw dat doen ze met de Schelft dat is voor de gewone mens die tellen niet mee .Nee het is een kuuroord en als een Estec wat heeft dan kan alles op gelost worden met een versnelde procedure.En maar vertragen villa’s die worden te pas en te onpas gebouwd .Deze gemeente is een VVD gemeente en het CDA doet lekker mee .En de rest wat er zit zijn ja knikkers .Nee handbal en carnaval dat is voor de gewone man dat telt niet mee en zeker NW Hout niet al het geld wat ze vangen gaat op aan dat NW Zee of aan niets zeggende projecten waar de gemeenschap niets aan heeft .Eerlijk zullen we alles delen dat liedje kennen ze niet bij deze gemeente.

 2. Van de protesten van de genoemde verenigingen moeten we die van de Carnavalsverening De Kaninefaaten gauw vergeten. De overige verenigingen hebben recht vann spreken omdat ze veelvuldig gebruikmaken van De Schelft, maar De Kaninefaaten moeten voor die 5 dagen per jaar dat ze De Schelft gebruiken gewoon hun mond houden. In de Zeestraat in Noordwijkerhout staat al jaren de zeer grote bollenschuur van Pennings leeg. Met een beetje bezemen, versieren en huisvlijt van de leden kan daar die paar dagen per jaar een leuk feestje gegeven worden. Zo zijn er in de nabije omgeving nog wel meer leegstaande grote ruimtes te vinden!

  • Hoe groot is die bollenschuur Arie? En hoeveel groter is die dan De Schelft? Kom op Arie met een meetlint, ben je er snel achter. We vertrouwen op jouw meting. Laat het zo snel mogelijk weten.

   • Ik zou zeggen Pibo, bel eens aan bij Pennings, kan je het zelf zien. In ieder geval is er vroeger gezaalvoetbald. Heb je enig idee.

 3. Nee Piet je moet een hal met zwembad neerzetten van nu nog 21 miljoen en jaarlijkse kosten van minimaal 1 miljoen! Welke gemeente van 44 duizend inwoners heeft een zwembad, laat staan 2. Van de 4 ondertekenaars is er maar een sportvereniging!
  Misschien heb jij leggende gelden maar de gewone Noordwijker, Noordwijkerhouter en Zilker niet.

  • Gemeente Teylingen met 38000 inwoners heeft 2 zwembaden, gemeente Lisse met 23.000 inwoners heeft 1 zwembad, gemeente Hillegom met 22.000 inwoners heeft 1 binnenzwembad en 1 buitenzwembad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in