Geen terras aan de oever, wel steiger en drijvend terras (foto Como & Co)

Noordwijkerhout – De VVD neemt het op voor het restaurant Como en Co aan de Boekhorsterweg 18. De Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) had geconstateerd, dat de vergunningen niet op orde waren. Maar het restaurant kreeg de mogelijkheid om een omgevingsvergunning aan te vragen, zodat de situatie voor een periode van vijf jaar wordt gelegaliseerd. Die vergunning is aangevraagd, maar de ODWH weigert de vergunning alsnog.

Dat vindt de VVD vreemd en opheldering wordt gevraagd aan het college van burgemeester en wethouders. ,,De aanvragers hebben de vereiste vergunning, inclusief die voor het terras op de oever, conform de daartoe gestelde voorschriften, ingediend. Zij hebben daarvoor, inclusief de noodzakelijke aanpassingen aan het pand, aanzienlijke kosten moeten maken. Gelet op de eerder zonder enig voorbehoud uitgesproken medewerking aan legalisatie, mochten zij erop vertrouwen dat die medewerking ook zou worden verleend.’’

Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren. VVD-er Hans Knapp: ,,Veel toeristen bezoeken het horecabedrijf (met name ook het terras op de oever). Moet het horecabedrijf de deuren sluiten, dan betekent dit een forse verschraling van de beleving van het recreatiegebied.’’

14 REACTIES

 1. Deze Omgevingdienst West – Holland gaat ook over de handhaving bij de paardenweitjes,maakt de Hr. Knapp zich daar ook zorgen over ?

   • Stephan is duidelijk niet de slimste!! Als een ondernemer een vergunning aanvraagt en hij krijgt te horen dat dat geen probleem is voor de gemeente en de omgevingsdienst denkt daar anders over is dat niet terecht denk ik. Er zijn toezeggingen gedaan en dat schept verplichtingen zeker als er veel aanpassingen zijn gedaan.

 2. Nooit bouwen op een mondelinge afspraak met een overheidsdienst, ze vermorzelen je, daar staat tegenover dat als ze wat van jou willen je eerst om een brief moet vragen voordat je aan hun gehoor geeft.

 3. Het is altijd al zo klaar als een klontje geweest toen het overging van Klaas op de como en co boys dat wat zij van plan waren tegen alle regels in was. Feit dat de vreselijke lakse lokale Noordwijkerhout bestuur altijd maar aan vriendjes politiek deed gaat ze nu de nek om draaien. Hans Knap heeft wel meer lijken in de lokale gemeente kast verstopt!

 4. Ik heb me altijd al verbaasd dat dit werd toegestaan en heb ook aan vriendjes politiek gedacht,
  als je bedenkt dat een patat kraam op de Brink ook niet word toegestaan.

 5. Wat een idioten zijn er toch in de ambtelijke molens. Dit zijn ondernemers die van niets iets moois gemaakt hebben door veel te investeren.
  Prima eten en drinken tegen heel schappelijke prijzen, en ontzettende leuke mensen. Waar gaan we in dit Kilo Utrecht Tango land naar toe om hen een vergunning te weigeren. Harteloze mensen zijn het die zo iets beslissen.

  Como & Co moet blijven………….brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in