Voorhout – Dat het al dan niet verharden van de 2de Elsgeesterweg leeft onder de inwoners van Voorhout bleek afgelopen dinsdag. Maar liefst acht insprekers deden hun zegje tijdens de commissievergadering.

De voorstanders van het verharden, benoemden vooral een betere begaanbaarheid naar volkstuintjes en de ruitervereniging de Voorruiters. De wandelaars lieten zich ook niet onbetuigd, want bewegen is gezond en wanneer de weg beter verhard is, kunnen ook mensen die iets minder goed ter been zijn hun rondje maken.

Tegenstanders zijn bang dat er te hard gaat worden gereden, te veel sluipverkeer ontstaat en dat het vandalisme gaat toenemen. De Historische Kring Voorhout gaf nogmaals aan dat verharden een onomkeerbare, historische fout zou zijn.

De commissieleden gingen vervolgens met elkaar in discussie om het door raadslid Mack van de Christen Unie op de agenda geplaatste onderwerp verder te bespreken. Er bleek al snel dat ook de politiek het niet met elkaar eens kon worden. De VVD vindt dat de kosten voor het verharden van 50.000 te hoog zijn, Trilokaal vindt dat het moet blijven zoals het nu is, Partij voor Teylingen vindt het historisch belang het belangrijkst, Groen Links zette vraagtekens bij het te gebruiken materiaal voor de verharding. Het CDA zou het juist een goed idee vinden om de verharding toe te passen. Dit vinden ook de CU, FvD en Progressief Teylingen. D66 en de PvdA zijn er nog niet helemaal uit.

De raad benadrukte nogmaals dat het college het participatieproces niet goed had ingezet en daardoor verkeerde verwachtingen heeft gewekt. Wethouder Hooij herkende zich hierin niet.

Het zal dus tijdens de komende raadsvergadering in december een dubbeltje op zijn kant worden of en op welke wijze de 2de Elsgeesterweg verhard gaat worden.

3 REACTIES

  • Zeker .Maar ik ben bang dat er nog te weinig echte Voorhouters zijn die de waarde van het weggetje nog waarderen en het tegen de import Voorhouters en niet echt Voorhout gebonden bestuurders kunnen beschermen .Ook dit laatste stukje echt oude Voorhout zal vermoedelijk verdwijnen door de verwende grillen van de huidige tijd. .

 1. Ach, het is een heerlijk landelijk weggetje. Een genot om er te wandelen.
  Mevrouw Mack noemt het “een miserabele toestand” maar daar ben ik het totaal niet mee eens.
  Ik ga er speciaal heen OMDAT het onverhard is.

  We hoeven toch niet alles glad te maken?
  Het is juist die grillige uitstraling die het wandelen plezierig maakt.

  Ik voorzie nog een bijkomend nadeel: straks trekt het wellicht meer fietsers, die ik overigens nu al steeds vaker tegenkom (ik mag er elke keer voor opzij). Die komen via het al even heerlijke bospaadje vanaf de ingang van het sportpark aan de Leeuwerikenlaan en piepen zo richting de Leidse Vaart.

  Ik ben dan ook fel tegenstander van verharding, omdat de landelijke uitstraling én het plezierige wandelen dan waarschijnlijk verleden tijd zijn 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in