Teylingen – Gaat de afvalstoffenheffing in de gemeente Teylingen drastisch omhoog? Als het aan de PvdA ligt niet. Dit bleek woensdagavond tijdens de commissie vergadering Duurzaamheid, Economie en Bestuur. Met name het onderdeel afvalstoffenheffing hield de gemoederen bezig, zo was het Sandra Groenendal namens de PvdA die het richting de inwoners niet fair vond dat zij 60% meer gaan betalen voor het ophalen van hun afval.

Zij kondigde dan ook een amendement aan voor de komende raadsvergadering met daarbij de financiële onderbouwing dat de stijging wat hen betreft beperkt kan blijven tot het inflatieniveau. Sandra Groenendal kreeg bijval van Progressief Teylingen, de Partij voor Teylingen en Forum voor Democratie. De overige partijen vinden deze lastenstijging ook vervelend voor de inwoners, maar gaan toch akkoord met het nieuwe tarief, onder de noemer dat de vervuiler uiteindelijk moet betalen.

In reactie hierop gaf wethouder Marlies Volten aan dat de eerder gebruikte egalisatiereserve op is en dat er derhalve niets anders op zit dan deze forse verhoging van het tarief toe te passen om de afvalstoffenheffing kostendekkend te houden. Het is nu aan de raad op 15 december of het door de PvdA in te dienen amendement op een meerderheid mag rekenen, alleen dan blijft de stijging van het ophalen van het afval betrekt tot een stijging met het inflatiepercentage.

1 REACTIE

  1. Een kostendekkende afvalstoffenheffing? Natuurlijk. Maar een stijging van 60% ineens? Dat getuigt van weinig realiteitsbesef wat dit betekent in de dagelijkse financiële praktijk van de inwoners. De vervuiler betaalt? Mee eens, maar laat dan de grotere vervuilers meer betalen. Ik meen mij te herinneren dat het streven van Teylingen is om goed-(afval)gedrag te stimuleren, maar dat kan niet worden berekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in