foto gemeente Teylingen

Teylingen – Tijdens de raadsvergadering ging het er pittig aan toe bij de discussie over de afvalstoffenheffing. Uiteindelijk werd een voorstel ingediend door PvdA en Groen Links om de verhoging van 60% aan te passen naar 30% met een nipte meerderheid door de raad aangenomen.

Fractievoorzitter Witteman van de PvdA trok in de eerste termijn het boetekleed aan door te zeggen dat er de afgelopen jaren door de raad bij de afvalstoffenheffing al te vaak een greep uit de reserves is gedaan waardoor het tarief eigenlijk te laag is gebleven. Maar hij wil de inwoners in 2023 toch ontzien door de aangekondigde verhoging in het raadsvoorstel te verlagen naar 30% waardoor het tarief voor meerpersoonshuishoudens geen 440 maar 327 euro gaat worden. De vermindering aan inkomsten hierdoor worden dan gedekt door een greep uit de algemene reserve en het positieve saldo op de begroting.

Wel zal er dan in 2023 met elkaar in de raad besproken moeten worden hoe er voor de volgende jaren een beter kostendekkend systeem bedacht moet gaan worden.

In de daarop volgende discussie bleek er een kleine meerderheid te zijn die het voorstel omarmde, waarbij de verdeeldheid in stemgedrag bij het CDA en Trilokaal wel opvallend te noemen was.

3 REACTIES

  1. Verhoging van 60% aanpassen naar 30%. Inflatie is 10% dan is 30% nog altijd buitensporig. Het wordt tijd dat de uitgaven in lijn liggen met de inkomsten. Als er geld te kort is, dan dienen er posten/kosten te worden geschrapt. Dat heet tering naar de nering. Verhogen met dergelijke percentages is een vermogen van incompetent bestuur. Spelen met het geld van een ander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in