Het blauwe gedeelte van de parkeerplaats Langevelderslag is gereserveerd voor bezoekers van de Grand Prix

Noordwijk – De gemeente Noordwijk zet tijdens de Dutch Grand Prix Zandvoort op 3, 4 en 5 september het mobiliteitsplan in.

Het parkeerterrein Langevelderslag is dan voor 500 bezoekers van het racen gereserveerd als Park & Bike, ofwel een ‘parkeer en fiets verder locatie’. De overige 500 plekken zijn voor strandbezoekers. Om de drukte in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet. Zo nodig kan worden geparkeerd in de bermen. Als ook die vol staan, wordt de Langevelderslag afgesloten. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen nog wel door. De Dutch Grand Prix-organisatie zorgt voor bewegwijzering vanaf de N206 en plaatst dranghekken.

Gemeente Noordwijk adviseert strandbezoekers tijdens het Grand Prix-weekend naar Noordwijk aan Zee te gaan en de Beach Shuttle te gebruiken.

3 REACTIES

  1. Als ze dan net als de parkeergarage bij station Haarlem € 50,00 per dag vragen aan de F1 gangers dan is het misschien ook nog eens kostendekkend.

  2. In de praktijk komen er waarschijnlijk zo’n 100 automobilisten die bereid zijn met hun aanhang vanaf Langevelderslag parkeerplaats verder te fietsen (plm. 10 km.) naar Zandvoort. Het is allemaal een storm in een glas water en nogal opgeklopt. Jammer dat gemeente Noordwijk hieraan meewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in