Verkeerstellingen in coronatijd

Hillegom – Hoe moeten de verkeersstromen de komende jaren geregeld worden? Hiervoor wordt in Hillegom een mobiliteitsplan opgesteld.

Op verzoek van GroenLinks wordt voor de planvorming ook gesproken met scholen en mensen die zich bezig houden met duurzaamheid. Gemeenteraadslid Roelofs (BBH) wil liever nog een jaar wachten, totdat alle coronapolemiek achter de rug is en raadslid Jansen (Fractie Jansen) vindt het maar raar dat er nu verkeerstellingen gehouden wordt, terwijl een meerderheid van de mensen verplicht thuis zit.

Wethouder Karin Hoekstra gaf aan, dat ze graag van de inwoners wil weten ‘waarom we mobiliteit nodig hebben in Hillegom’. Dat gebeurt dan via webinars en het invullen van enquêtes. Uitstel van het mobiliteitsplan vindt raadslid Vrijburg (CDA) geen goed idee: ,,Stilstand is achteruitgang, zeker waar het gaat om dit mobiliteitsplan.’’ Over de verkeerstellingen gaf Hoekstra aan: ,,We hebben verkeerstellingen uit het verleden. In september hebben we opnieuw tellingen gedaan. Dan kun je heel goed bekijken wat corona voor invloed heeft gehad.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in