foto PB

Hillegom – De manier waarop wethouder Anne de Jong nu met inwoners van de wijk Ringoevers praat over verkeersveiligheid krijgt de goedkeuring van een meerderheid van de gemeenteraad.

De bewoners van de nieuwbouwwijk klagen al langer over te hard rijdende auto’s en busjes. Donderdagavond diende raadslid Dick van Egmond (GroenLinks) een motie in om de wethouder op te roepen ‘samen met bewoners een plan op te stellen voor het verbeteren van verkeersveiligheid’ en dit plan dan ook uit te voeren.

Maar raadslid Co Jansen (Fractie Co Jansen) wees er op, dat verkeersoverlast vooral veroorzaakt wordt door de automobilisten, die door de wijk rijden. Dat zijn vaak bewoners of toeleveranciers. Wethouder Anne de Jong was het hier mee eens. Hij liet weten, dat hij al langer in gesprek is met vertegenwoordigers van de bewoners en dat hij samen met hen en de projectontwikkelaar steeds nieuwe veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het plaatsen van borden met ‘Let op uw snelheid’. De raad steunde de wethouder met deze aanpak en verwierp het voorstel van GroenLinks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in