Het nieuwe jaar is nog niet heel erg ver, maar de plannen van Bo gaan als een speer. Zo komt er een derde tv-programma bij. We hebben al politiek en een programma met nieuwsreportages en interviews over de bollensector. Daar komt nu een programma over cultuur, kunst en uitgaan bij. Het is een vervolg op het radioprogramma over cultuur getiteld Bij Wilma. Dat was een radioprogramma dat werd opgenomen in het Cultuurcafé in Noordwijk. Opnametijd en bezetting van de redactie zorgden voor een lastige invulling van het programma. Vrijwilligers die de redactie bemensen is bijna altijd een probleem. Vooral bij programma’s waar het draait om de informatie. Een deadline heet daarom niet voor niets deadline. We kiezen nu voor een invulling met een aantal vaste partners die aanschuiven en een gast die in het nieuws is. Een andere opnametijd moet praktische problemen voor gasten oplossen. In februari start het programma. Het programma kent ook een sociale invulling. De tv-technici zijn twee mannen gevlucht uit Irak.

Dan is 2018 ook het jaar van de verkiezingen. Vier jaar geleden heb ik vijf lijsttrekkersdebatten gehouden en ben ik op verkiezingsdag van ’s ochtends 6 tot ’s nachts 2 bezig geweest. Dan doe je een jasje uit, maar het lukte omdat wij ons kunnen onderscheiden bij gemeenteraadsverkiezingen. Nu zijn er drie debatten omdat de fuserende gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout pas in november naar de stembus gaan. Het plan voor de verkiezingen is klaar. We hebben al aparte nieuwspagina’s over de verkiezingen en die krijgen steeds meer invulling. Lijsttrekkersdebatten zijn voor mij een soort Champions League finales. Het moet goed gaan, want het is een unieke kans. Voor mij geldt dat alle lijsttrekkers een gelijke behandeling moeten krijgen, tot hun recht komen en dat gebeurt tijdens een voor luisteraar/kijker informatief en aantrekkelijk debat. Ga er maar aanstaan! Raadsleden voelen zich niet gewaardeerd bleek onlangs uit onderzoek. Een van de manieren van waardering is aandacht, maar dan niet als applausmachine, maar als kritisch bevrager.

Het nieuwe tv-programma levert extra werk op en de verkiezingen zorgen helemaal voor een volle agenda en extra klussen. Dat betekent dat ik niet altijd aan de lopende band met dagelijks werk sta: het volgen van nieuws en het extra aandacht geven door middel van reportages. Het journalistieke leven is keuzes maken en dat doen we. We moeten groeien met het aantal filmpjes en we moeten onze status van publieke omroep eer aan doen. Hulp is uiteraard altijd welkom: wil jij helpen bij de techniek van TV of de redactie van een nieuw tv-programma? Laat het me weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in