Verkoop gemeentekantoor Sassenheim weer op agenda

Foto: gemeente Teylingen

Teylingen – Verschillende fracties in de gemeenteraad van Teylingen hebben een eventuele verkoop van het Gemeentekantoor in Sassenheim weer op de agenda gezet.

Een aantal jaar geleden was een verkoop van het Gemeentekantoor ook aan de orde. Dat is toen niet doorgegaan, maar nu het gemeentelijke onderkomen verduurzaamd moet worden willen enkele fracties dat er weer naar een verkoop wordt gekeken. Fractievoorzitter Frans Nederstigt van de ChristenUnie vroeg zich af of de gemeente alle huidige gebouwen nog wel nodig heeft, nu de ambtenaren sinds het begin van de coronacrisis steeds meer thuis zijn gaan werken. Hij wil dat het college van burgemeester en wethouders de voordelen van het aanhouden van het Gemeentekantoor nader gaat bekijken. Nederstigt ziet wel iets in de vestiging van een klein gemeentekantoor in de winkelstraat in Sassenheim, zodat inwoners daar voor hun zaken met de gemeente terecht kunnen. Het huidige Gemeentekantoor aan de Wilhelminalaan zou dan wellicht geschikt kunnen worden gemaakt voor woningen. Dat idee was er enkele jaren geleden ook al. Het huidige Gemeentekantoor zou tegenwoordig veel minder door de ambtenaren gebruikt worden, “en een leeg gebouw verwarmen kost nogal wat”, volgens Nederstigt. Daarnaast zouden er aanzienlijke kosten moeten worden gemaakt om het gebouw verder te verduurzamen. Nederstigt werd gesteund door Dion Piket van de Fractie Piket. “Misschien moeten we afscheid nemen van bepaalde gebouwen”, liet hij maandag tijdens de vergadering van de raadscommissie DEB weten.

Het college van B&W heeft vijf gemeentelijke gebouwen aangewezen die de komende jaren verduurzaamd zouden moeten worden: in Voorhout het Bestuurscentrum en de gemeentewerf, in Sassenheim het Gemeentekantoor en het Onderdak en in Warmond het Trefpunt. Hoewel diverse fracties willen dat nader wordt gekeken of de gemeente wel alle gebouwen nodig heeft, liet wethouder Heleen Hooij weten dat B&W ervan uitgaat dat alle gebouwen de komende twintig tot dertig jaar nog nodig zullen zijn. Het college gaat zich nu buigen over de door de commissieleden gemaakte opmerkingen over de verduurzaming van de gemeentelijke gebouwen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in