Noordwijk – Het verlies voor de gemeente Noordwijk door maar een deel van Bronsgeest te bebouwen is berekend op 8,5 miljoen euro. Bij de begroting werd nog gesproken over 10,6 miljoen. De gemeenteraad moet 24 maart besluiten over hoe het verlies wordt geboekt. Bronsgeest is totaal 25,9 hectare waarvan 22,9 eigendom is van de gemeente. In november vorig jaar heeft een taxateur de grondwaarde berekend. Bouwgrond is 95 euro per m2, bollengrond 15,5 euro. Op 8,8 ha wordt gebouwd. Daarvan is 5,8 ha in bezit van de gemeente. Oorspronkelijk zouden er 660 woningen worden gebouwd. Het nieuwe aantal is nog niet bekend, maar het worden er minimaal 180 omdat dit eerder als bouwclaim aan projectontwikkelaars is toegezegd.

5 REACTIES

  1. Hup 8,5 miljoen over de balk. Nu begrijp ik de forse verhoging in de OZB. En niemand die daar een opmerking over maakt. Dit terwijl het college door een paar grote monden het Ondernemersfonds heeft gestaakt omdat men het niet eens was met een minimale verhoging van de OZB om dit fonds te vullen. Op z’n zachtst gezegd bizar.

  2. Ik denk dat de heer van Rijnberk toch echt wel een puntje heeft met betrekking tot de gang van zaken bij dit project zeker gezien de venijnige tegen aanvallen uit voor al de CDA hoek. Kan iemand eens uitzoeken welke voormalige politici er beter van zijn geworden toen er in Boechorst werd gebouwd in plaats van in Bronsgeest?

  3. Merkwaardig. Iedere vorm van politieke geloofwaardigheid is hiermee verdwenen. Noordwijk heeft een woning te kort maar de grond en middelen om dit aan te pakken en wat doen ze, ze schrijven liever 8,5 miljoen af????. Vermoedelijk steekt hier meer achter dan ooit bekend zal worden.

  4. Wie speculeert met grond moet niet huilen als hij op de blaren moet zitten. Grondpolitiek levert alleen verliezers op. Met grondgokken geen huizen maar brokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in