“Verloederd Noordwijk moet weer kuuroord worden”

Foto archief

Noordwijk – Dagblad NRC schetste zaterdag een uitgebreid portret van de badplaats Noordwijk. Onder de titel “Verloederd Noordwijk moet weer het kuuroord van weleer worden” wordt beschreven dat Noordwijk er “rommelig en gedateerd” bijligt en dat het een opknapbeurt nodig heeft om te overleven.

Als voorbeelden van hoe het niet moet, worden het Gat van Palace en het Vuurtorenplein genoemd, beide eigendom van Ronnie van de Putte. Ook de plannen Charles de Boer en Bram Mol van de Hotels van Oranje om een groot en luxe appartementencomplex te bouwen en de ontwikkeling van het Jan Kroonsplein komen in het artikel aan bod.

Het hele NRC-artikel is hier te lezen

14 REACTIES

 1. Het wordt nooit wat met Noordwijk voor een overnachting kan je zowat een week naar Spanje en een kuur dorp wordt het nooit wat heb je te bieden strand zee en meer is er niet .Straks lijkt de boulevard op Benidorm en het bij houden van de straten is ook erbarmelijk .Nee ik zou me geld meer zetten op sportief fietsen wandelen maar dan moeten jullie eerst de wandelpaden en de fietspaden eens bij gaan houden .Nu trek je het verkeerde publiek aan disco gangers kijk maar als het een keer mooi weer is op strand het is daar een kakofonie van muziek nou een mens die komt kuren wil de zee horen en niet die herrie .Dat Noordwijk aan zee heeft al een hoop geld gekost en het is nog niks .Kunnen we van Binnen en Zee geen twee aparte gemeentes maken kan de ozb in binnen omlaag .En nog wat dat hele Zee is een grote parkeerplaats Kuren in Noordwijk laat os niet lachen mnr Ter Hark .

 2. Elk greintje authenticiteit is er al lang uit. Het gevolg van alle grote projecten van weleer die Noordwijk sinds de tweede oorlog grondig hebben aangetast. Parallel boulevard, Vuurtorenplein, Heemborg complex. Allemaal grote plannen. Als je van Noordwijk een kuuroord wil maken kun je beter niks bouwen, eerder afbreken.

 3. Noordwijk een kuuroord… laat ons niet lachen, eerder een veel te duur oord! Kan iemand van de gemeente eens een lijstje publiceren waar ons kuuroord uit bestaat? Ik vermoed dat ze het zelf in de Voorstraat zelf niet weten.

 4. Je kunt Noordwijk weer op de kaart zetten. En dat is terugbrengen van het oude Zeedorp met huizen straatjes en dammetjes die de sfeer van vroeger weer geven. Waarom trekken oude plaatsjes langs het Ijsselmeer, Friesland enz. zo veel toeristen? Juist dit zoeken mensen. Geen herrie maar rust. Dus die grote bouwplannen terug draaien die afzichtelijke appartementen die de Boulevard nu al ontsieren slopen. O ja en die nieuw te bouwen huisjes alleen voor Noordwijkers bouwen. Ook voor onze kinderen die door voorgaand gemeente besturen het dorp zijn uitgejaag terug laten keren!

  • Eens. Als er nog ‘grote plannen’ gemaakt worden voor Noordwijk zou dat alleen nog gericht mogen zijn op herstel, het ongedaan maken van alle gedrochten, oude karakter weer herstellen en iets doen aan het onrecht wat de Noordwijkse gemeenschap decennia lang is aangedaan.

  • Dit komt nooit meer terug, het wordt alleen maar beroerder, hoeveel procent echte Noortukkers zullen er wonen bij het zwembad? Nu hebben ze het over nieuwbouw op de vd Berghstichting, lukte jaren geleden al niet, neem van mij aan: nu ook niet. Of we door links of rechts worden geregeerd, helaas

 5. Mnr ter. Hark probeert al jaren en nog eens precedent te scheppen om kleinere hotels tot onrendabel te verklaren alsof alleen grote kolossen interessant zijn, het lage en middensegment is op allerlei slinkse manieren de nek omgedraaid, zo doorzichtig. Alleen de sky is the limit.

  • Helemaal met je eens, gelukkig zijn er nog familiehotels die ondanks economische tegenwind, het tegenovergestelde bewijzen, denk bv aan “hotel aan zee” en “die Ossewa”

   • Juist en er zijn er gelukkig nog een aantal. Dat Zimmer mit Früstuck” is meer vervangen door zelfstandige huisjesverhuur. Ze mogen op dat Verloopterrein wel een voordelig dagkaart of weekkaart terrein maken, even de druk van de ketel voor meerdaagse toeristen die ze zo graag willen houden. Een mooie poort voor die toeristen met: ” Parkplatz ist Frei”

 6. Ze willen in Noordwijk de gewonen mensen niet die kleine hotels hebben het altijd goed gedaan en waren nog betaal baar voor de gewone man maar nee ze willen in Noordwijk allen maar mensen met heel veel centen .Die een betje de patsers uit komen hangen .kijk maar om je heen .En nu komen er weer van die toren flats bij met een kwak vreemd volk die er nooit wonen .Kijk ook maar op het strand het is ene grote bende .en dat volk woont nog niet in Noordwijk en ze hebben al bezwaren dat er kinderen komen spelen we gaan het nog mee maken dat het buiten gebeuren. Van het zwem bad dicht moet van wegebde herrie .Nee gemeente jullie zijn helemaal verkeerd bezig alleen geld telt en de gewone man kan de pot op.

 7. Ja jongens meneer Ter Hark denkt nu eenmaal in het groot. Van welke partij ook alweer wethouder? Een middenstandspartij toch? Nou kleine middenstanders je ziet het! En hoe is het mogelijk dat, terwijl hij hier niet eens meer woont toch wethouder is. Laatst is er in een andere Bollenstreek gemeente nog een raadslid opgestapt omdat zij in een ander dorp ging wonen. Hoe kan dit. Kan de politiek mij dit uitleggen??

 8. Alles draait om marketing! Een goede marketing man kan nog een drol verkopen als juweel! Alleen slaat de gemeente Noordwijk hier een doodlopende weg in met marketing man ter Hark, de wethouder. Deze man at uit de Achmea pot, verkapte oud semi overheid en is een ambtenaar zonder vrije markt besef. Mijn glazen bol zegt mij dat dit kuuroord plan gaat mislukken!

 9. Waarom komt er uit de politiek geen antwoord op mijn vraag waarom de hr. Ter Hark hier als Wethouder kan functioneren terwijl hij hier allang niet meer woont. Te veel belangen soms? De heer Ter Hark kan hier ook antwoord op geven. Schijnbaar interreseert het de politiek helemaal niets. Ook vanuit de oppositie blijft het muisstil

 10. Het is allemaal een grote lachshow met Roberto en de bazin van Noordwijk Marketing als absoluut toppunt. Het draait allemaal om geld, duitsers, maar eigen inwoners..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in