Beeld: KVDK Architecten

Noordwijk – De vernieuwbouwplannen aan het Jan Kroonsplein gaan de gemeente ruim 1,5 miljoen euro kosten. Maar hierdoor verandert het ‘lelijkste plein van Nederland’ wel enorm. De Vomar wordt verplaatst naar de Maarten Kruytstraat en er komen 57 woningen, waarvan 30% in de sociale prijsklasse. Bovendien verschijnt er een groot appartementenhotel pal naast de Parallelboulevard, met 52 familiekamers, zodat de hotelier daar hele gezinnen voor hun vakantieverblijf kan gaan huisvesten.

Deze hoteleigenaar wordt ook de bezitter van de nog aan te leggen parkeergarage met 284 plaatsen en op het plein komt een mix van winkels, horeca en een museum. Waarom de gemeente moet bijlappen, werd ook duidelijk: Noordwijk gaat de oude Vomar kopen en slopen en moet onder meer zorgen voor het bouwrijp maken van de grond en de aanleg van de bestrating.

Wethouder Roberto ter Hark was enthousiast: ,,Noordwijk kan hier mooier van worden.’’ Er is nog geen exploitant voor het appartementenhotel, maar Ter Hark verwacht met vertrouwen, dat die belangstelling er na de coronacrisis zeker zal zijn. De gemeenteraad moet nog beslissen.

6 REACTIES

  1. Wethouder enthousiast, veel Noordwijkse inwoners niet, uistekend inhoudeliijk artikel gelezen in de Weekendkrant vh Zeekant!

  2. Wat een baarlijke nonsens weer BO. De waarheid is dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor Maarten Kruytstraat in 2020 zijn vernietigd door 3 rechters van Raad van State. Daarna heeft de gemeente getracht op slinkse wijze hetzelfde plan door te zetten en dat is dus nog niet gelukt. Er lopen nu 2 aanvragen, voor de omgevingsvergunning in afwijking op het bestemmingsplan en de vergunning Wet Natuurbescherming voor het plan Maarten Kruytstraat.

    Niemand is door de gemeente geïnformeerd terwijl Ter Hark beloofde in gesprek te gaan met de omwonenden. Nee, de loopafstand voor parkeren is gewoon naar 400 meter verhoogd en verder NUL communicatie. Dat betekent dat de gemeente weer aanstuurt op de zoveelste juridische strijd met belanghebbenden die nog jaren gaat duren. Want zonder deze vergunningen geen nieuwe Vomar en dus geen nieuwbouw op het Jan Kroonsplein.

  3. Het is ook van de gekke dat ze daar hoogbouw willen En die Admiraal heeft de boel laten versloffen om zijn zin te krijgen woningen voor Noordwijkers Die niemand kan betalen .Het is een grote bende in Noordwijk .Lekker zo doorgaan Hoop ik met de verkiezingen dat er een andere wind gaat waaien .Wat er nu zit zijn alleen maar voor de gefortuneerde in Noordwijk .Voor de kleine man wordt er niet zoveel gebouwd .Ga zo door het vertrouwen is weg van deze bestuurders .

    • Piet die beste heer Admiraal wordt al 30 jaar met zachte hand ‘weggepest’ door de gemeente of hebben met investeerders al die tijd al interesse in deze grond. dus zeggen de boel ‘laten verstoffen’ is niet op zijn plaats. Tevens heeft verkoper geen invloed op het soort bouw.

  4. Een mooi stuk in de weekend krant als ik het zo lees worden de mensen bedonderd waar ze bij staan door dit college ik begrijp bo niet dat ze het verhaal van dhr van der Hark zo maar overnemen .Er worden daar veel mensen in de kauw gezet door dit gemeente bestuur .Als jullie wat schrijven moeten jullie de bewoners ook aan het word laten komen .Zo kan je zien dat er naar de kleine man niet geluisterd wordt .En als ik het goe begrijpt is er een tweede van der Putten in Noordwijk als je de boel laat verpauperen krijg je altijd je zin .Kleine mensen met een paard die kunnen ze wel aan .

  5. Wat mnr ter Hark zegt moet je niet allemaal geloven en bo moet ook de andere kant van het verhaal eens opnemen de mensen die daar wonen Als het aande vvd licht worden er alleem maar dure huizen ge boud je zal maar als bewoner daar en flat voor je deur krijgen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in