Foto Google Streetview

Noordwijkerhout – Het is voor de periode na 2025 onzeker of er voldoende huizen gebouwd kunnen worden om aan de vraag te voldoen. De politiek ziet kansen in het verplaatsen van bedrijven.

Een raadswerkgroep heeft gekeken naar alle plannen en noemt de ‘hapering’ in de bouwstroom; ‘zorgelijk’. Als mogelijke bouwlocaties komt deze werkgroep met een aantal opties; de terreinen Admiraal de Witt en Verloop aan de Schoolstraat in Noordwijk. Maar ook op de locatie van het bedrijf Meeuwenoord aan de Victoriberg in Noordwijkerhout.

Meeuwenoord wil best verhuizen, zo bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering, en dan het liefst naar de Schippersvaartweg. Maar dat ziet het college van B&W niet zitten. Wethouder Theo Alkemade: ,,De uitbreiding van het bedrijventerrein Gravendam komt steeds dichterbij. Gravendam II is de geëigende plek voor dit soort bedrijven.’’

6 REACTIES

 1. Alsnog en voor een fikse m2 prijsverhoging. Elk huis weer een halve ton duurder, goed doorgepakt toen het nog goedkoop kon destijds. Chapeau.

 2. De uitbreiding van Gravendam komt steeds dichterbij?! Wanneer gaat dat plaatsvinden dan?!
  Snel huizen bouwen op het Meeuwenoord terrein, het is natuurlijk belachelijk dat dit bedrijf zich nog steeds midden in Noordwijkerhout bevindt.
  Hier kan mooi een groot deel sociale woningen gebouwd worden, en Meeuwenoord lekker naar de Schippersvaartweg, daar zitten ze toch al.

 3. Als je bedrijven uit koopt voor miljoenen kan je het wel vergeten dat social gebouwd gaat worden het lijkt mijn goedkoper als je kale grond koop en niet te lang wacht met bouwen zoals in Noordwijk of even 12 miljoen afschrijven .Een jaar of zes geleden had je een crisis toen hadden ze huizen moeten bouwen voor de helft van nu .Niet geschoten altijd mis .Maar ambtenaren kunnen niet verder kijken dan hun eigen looptijd.

 4. Ook Noordwijkerhout!! Hier loopt de voormalige gemeente Noordwijk financieel op leeg. Al ben je blind dan zie je toch aankomen? Of ben ik doof??
  Alleen maar kermis en Carnaval.

 5. Meeuwenoord mag niet naar de schippersvaartweg van de wethouder omdat het daar niet thuis hoort. Maar wel een waspeencentrum van enorme omvang toestaan aan de Leidschevaart. Ik snap de logica van het CDA niet…

 6. Meneer B.Randing, echte naam….. dus…..
  Alleen Noordwijk zal het wel goed doen en De Zilk en Noordwijkerhout zijn de kostenposten waarschijnlijk.
  Noordwijk waar de 3 gemeentes toe behoren lopen leeg op alle idiote plannen in het Noordwijk Zee, daar wordt gedacht dat wij het Ibiza zijn van Nederland waar de maffia en de vastgoedmannen regeren…..
  Nu ik dit type,….. misschien is het wel zo helaas (of het komt toch door de Kermis en Carnaval)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in