Archieffoto Andrea Geijteman

Voorhout – Twee proefballonnetjes die waren opgelaten door de eenmansfractie Piket zijn in de gemeenteraad van Teylingen afgeschoten door de meeste andere partijen.

Door raadslid Dion Piket waren moties ingediend om onderzoeken te doen naar twee zaken: een mogelijke andere locatie voor het nu aan de ’s Gravendamseweg in Voorhout gevestigde Vuil Afvoerbedrijf Bollenstreek (VAB), en een mogelijke verplaatsing van het station in Voorhout. De verkeerssituatie bij het VAB is volgens Piket nu onveilig vanwege de vele vrachtwagens die naar en van het vuiloverslagstation rijden. Hij wil daarom onderzoek naar een mogelijke andere locatie in de streek voor het VAB. Tevens wil Piket onderzoeken of het station in Voorhout verplaatst kan worden vanuit het dorpscentrum naar de nieuwe noordelijke randweg, op de grens met Noordwijk. Dat zal volgens hem de verkeersveiligheid in het centrum van Voorhout ten goede komen.

Behalve Piket zelf zag ook de fractie van GroenLinks en een lid van de PvdA wel iets in het voorstel om beide mogelijkheden te laten onderzoeken. De door Piket ingediende moties konden donderdag echter niet rekenen op de steun van VVD, CDA, Trilokaal, D66, ChristenUnie en een ander lid van de PvdA, waardoor beide proefballonnetjes van Piket snel leeg waren geschoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in