(archieffoto)

Noordwijk – De bouwprojecten ‘Zilveren Kruis’ en ‘Bronsgeest’ kunnen het beste apart van elkaar gerealiseerd worden. Anders zou het de gemeente wel eens geld kunnen gaan kosten. Dat laten B&W weten aan de gemeenteraadsleden.

De twee gebieden zijn totaal verschillend. De Zilveren Kruis-locatie maakt deel uit van de kenmerkende landgoederenzone. De locatie ligt bovendien in een bebouwde omgeving met bestaand groen. De eigenschappen van dit gebied zijn geheel anders dan de eigenschappen van het projectgebied Bronsgeest, dat deel uitmaakt van de bollenvelden. Deze grotendeels te behouden bollengrond, de geplande ecologische zone en de nog onbebouwde en niet ontsloten omgeving vraagt volgens het college om een andere stedenbouwkundige aanpak.

De hoop is, dat het ontwikkelen van de Zilveren Kruislocatie sneller opgezet en afgerond kan worden, als dit project zelfstandig opgezet kan worden. Het stedenbouwkundig plan is eind dit jaar klaar. De grond is nu nog eigendom van Achmea, maar het gemeentebestuur gaat binnenkort gesprekken aan met Bouwfonds Property Development. In 2023 zouden de woningplannen dan al gerealiseerd kunnen zijn, zo is de hoop.

2 REACTIES

  1. Ze kunne zich beter drukker maken over de bebouwing van Boekhorst .Dit is weer nieuws om de aandacht van Boekhorst af te wenden .Maar dat gaat ze niet lukken 12 miljoen de lucht in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in