Vertraging voor vervanging Warmonderhekbrug

Foto Rose Marie Keijzer

Warmond – De vervanging van de Warmonderhekbrug op de grens van Warmond en Oegstgeest zal later beginnen dan aanvankelijk de bedoeling was.

In de eerste planning zou de vervanging van de brug bij het Warmondse tolhek in september beginnen. Dat is nu uitgesteld tot ongeveer half oktober. De brug wordt dan geheel afgebroken en vervangen door een nieuwe brug. De huidige brug verkeert in slechte staat en moet daarom vervangen worden vanwege het zware verkeer dat over de brug gaat. De gemeente houdt de staat van de brug momenteel scherp in de gaten, omdat eerder bleek dat de brug al slechter is dan in eerste instantie werd gedacht.

Het uitstel voor de vervanging van de brug is noodzakelijk doordat de procedure voor de omgevingsvergunning nog niet is afgerond. Daarnaast blijkt het tijdelijk verleggen van de in de brug aanwezige kabels en leidingen meer voeten in de aarde te hebben. De totale werkzaamheden zullen naar verwachting zo’n vijf tot zes maanden gaan duren. Warmond is in die periode alleen bereikbaar via het Oosteinde vanuit de richting Sassenheim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in