Terwegenpark lijkt af te vallen voor uitbreiding STV

Sassenheim – Omwonenden van het Ter Wegen Park in Sassenheim verzetten zich fel tegen een voorgenomen uitbreiding van het tennispark van de Sassenheimse tennisvereniging STV.

Enkele jaren geleden is STV verhuisd naar nieuwe tennisvelden bij sportpark Roodemolen. De vereniging wil nu uitbreiden met nog eens twee velden, maar om hiervoor de ruimte te vinden zou een deel van het naastgelegen Ter Wegen Park moeten worden opgeofferd. Dat wordt met name door omwonenden gebruikt om te recreëren. Daarnaast ondervinden de omwonenden ook de nodige overlast door het gebruik van de tennisvelden, zo lieten verschillende insprekers maandag weten tijdens de vergadering van de raadscommissie Welzijn. “We kunnen ’s avonds de krant lezen bij het licht van de verlichting op het tennispark”, aldus inspreker Fred Moolenaar. Ook brandt de verlichting vaak langer dan eerder was afgesproken. Net als de andere insprekers had Moolenaar zijn bedenkingen bij de aanleg van nog meer tennisbanen, onder meer omdat het aantal tennisbanen in Teylingen ten opzichte van het aantal inwoners een van de hoogste van Nederland is. Bovendien zijn veel leden van STV niet afkomstig uit Sassenheim zelf, maar onder andere uit Voorhout. STV zou ook gericht leden werven in Voorhout, omdat een commercieel tennispark daar zou worden gesloten. Moolenaar liet alvast weten dat de omwonenden zeker juridische stappen zullen nemen als de uitbreiding doorgaat.

De insprekers zijn van mening dat de gemeente Teylingen ook moet kijken naar de belangen van de omwonenden van het Ter Wegen Park, die vinden dat het groen en de recreatieve functie van het park voor de vele omwonenden niet mag worden opgeofferd aan het beoefenen van de tennissport door enkelen, aldus een van de insprekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in